>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

BACALAUREAT 2016: Începe sesiunea specială, prima probă fiind cea orală la limba română

Elevii de clasa a XII-a, care s-au înscris la sesiunea specială a examenului de Bacalaureat, susţin luni proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Sesiunea specială a Bacalaureatului, susţinută de elevii olimpici şi absolvenţii de liceu care dau admiterea la universităţile din străinătate, are loc la Braşov, în perioada 14-27 mai, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei.
Prima probă este cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi are loc luni şi marţi (16-17 mai). De asemenea, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă are loc în aceeaşi perioadă.
În perioada 18-19 mai are loc evaluarea competenţelor digitale, iar în intervalul 20-21 mai are loc proba privind competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Probele scrise încep pe 23 mai cu Limba şi literatura română, apoi pe 24 mai are loc proba obligatorie a profilului (matematică/istorie). La data de 25 mai se desfăşoară proba la alegere a profilului şi specializării care se susţine la una din zece materii, iar pe 26 mai are loc evaluarea la Limba şi literatura maternă.
Afişarea primelor rezultate va fi pe 26 mai la sediile unităţilor de învăţământ care vor organiza această sesiune specială, iar depunerea contestaţiilor este programată în cursul aceleiaşi zile. În data de 27 iunie vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.
Sesiunea specială a examenului de bacalaureat se adresează elevilor care îndeplinesc următoarele condiţii: participă la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfăşoară în perioada sesiunii normale a examenului de Bacalaureat sau susţin examenul de admitere la universităţi din străinătate şi trebuie să facă dovada că au fost acceptaţi, în etapa preliminară, la universităţile din străinătate care le solicită pentru înscriere diploma de bacalaureat, înainte de finalizarea examenului naţional de bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2016.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu