>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Bistriţa: Un mort şi nouă răniţi după un accident între un autocamion, un microbuz şi două maşini


O persoană a murit şi alte nouă au fost rănite după ce două autoturisme şi un microbuz au fost lovite în plin de un autocamion, în timp ce se opriseră la semafor, vineri dimineaţa, în localitatea componentă Viişoara din Bistriţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Accidentul petrecut vineri dimineaţa în localitatea Viişoara a avut loc în zona unei treceri de pietoni unde două autoturisme şi un microbuz opriseră la semafor, moment în care au fost izbite în plin de un TIR înmatriculat în jud. Maramureş.
"Pe raza localităţii Viişoara s-a produs un accident de circulaţie în care au fost implicate patru autovehicule respectiv un autotren, un microbuz şi două autoturisme. Pe fondul neatenţiei în conducere, a carosabilului umed şi neadaptării vitezei la condiţiile de drum, autotrenul, condus de un bărbat de 32 de ani din Târgu Lăpuş, a colizionat din spate microbuzul oprit la o trecere de pietoni. Microbuzul a ricoşat în cele două autoturisme aflate în faţa sa. Din accident a rezultat rănirea a opt persoane, dintre care şapte erau ocupanţi ai microbuzului şi o persoană aflată într-un autoturism din faţă. În urma accidentului, una dintre persoane a decedat" a declarat, pentru MEDIAFAX, Alexandra Vereşezan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud.
În cele patru autovehicule implicate în accident se aflau în total 10 persoane. Medicii ajunşi la faţa locului au găsit o femeie de 52 de ani în stop cardiorespirator şi, cu toate manevrele de resuscitare efectuate, au fost nevoiţi să declare decesul acesteia. Aceasta împreună cu alţi şase colegi se aflau în microbuzul lovit de TIR care se îndrepta spre o fabrică din zonă.
"La accident au intervenit opt autospeciale ale pompierilor, SMURD-ului şi ambulanţei, în total fiind implicate 10 persoane. La faţa locului, una dintre persoanele rănite a decedat, două au refuzat să fie transportate la spital şi alte şapte persoane rănite în accident au fost transportate spre Spitalul de Urgenţă Bistriţa-Năsăud. Pompierii au găsit la faţa locului patru persoane blocate în microbuz din care două erau încarcerate. Prin manevrele specifice, pompierii au extras cele două persoane încarcerate şi le-au predat echipajelor medicale" a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, plutonier major Marius Rus.
Şoferul autocamionului implicat în accident a spus că de vină ar fi carosabilul umed din cauza căruia nu a reuşit să frâneze la timp pentru a evita accidentul.
Circulaţia pe Drumul Naţional 17, care leagă Bistriţa de Cluj, a fost blocată timp de o oră.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu