>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

DNA ARUNCA ROMANIA IN RAZBOI CIVIL – Adrian Severn il avertizeaza pe ambasadorul SUA: „Sprijinul poporului roman este mai pretios pentru interesele vitale ale tarii dvs decat sunt serviciile obediente prestate de sefii DNA impotriva intereselor vitale ale tarii lor... Este timpul sa va delimitati net de practicile specifice politiei politice pe care le-ati incurajat... Romania va fi impinsa spre razboi civil, intrucat victimele renascutei politii politice vor raspunde fortei abuzive prin forta”


Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm (foto), trebuie sa se delimiteze de practicile abuzive ale procurorilor DNA, specifice politiei politice, pe care le-a incurajat cu voie sau fara voie. Asta ii cere fostul ministru de Externe al Romaniei,Adrian Severin, liderul listei de candidati ai Partidului Dreptatii Sociale pentru Bucuresti, el insusi candidat la functia de primar general al Capitalei.
Impreuna cu presedintele Partidului Dreptatii Sociale, prof. dr. Ion Sasu, Adrian Severin i-a trimis o scrisoare ambasadorului SUA la Bucuresti, Hans Klemm, in care acuza implicarea DNA in campania electorala pentru alegerile locale din iunie 2016. Severin face trimitere la evenimentele recente, cand, in prag de campanie electorala, candidatul Partidului Dreptatii Sociale la Primaria Sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost chemat la DNA si pus sub urmarire penala pentru abuz in serviciu, pretinsa fapta ce ar fi fost comisa in urma cu opt ani, iar la o zi de la debutul campaniei electorale procurorii DNA au descins la sediul de campaniei al partidului, ridicand documente privind inregistrarea candidatilor.
In acest context, fostul ministru de Externe al Romaniei Adrian Severin si prof. dr. Ion Sasu ii transmit ambasadorului SUA la Bucuresti, Hans Klemm, ca trebuie sa inteleaga faptul ca sprijinul poporului roman este mai pretios pentru America decat serviciile obediente prestate de sefii DNA impotriva Romaniei. De asemenea, cei doi il avertizeaza pe Hans Klemm sa fie constient ca daca asemenea practici specifice politiei politice vor continua, Romania va fi impinsa catre razboi civil. Iar asta pentru ca victimele politiei politice vor raspunde abuzurilor prin forta.
Prezentam scrisoarea lui Adrian Severin catre ambasadorul SUA la Bucuresti, Hanns Klemm, cu precizarea ca scrisori similare au fost trimise catre ambasadorii din state membre UE acreditati in Romania, catre UE, Consiliul Europei si OSCE, dar si catre presedintii partidelor din Romania:
Excelentei Sale Hans Klemm
Ambasadorul SUA la Bucuresti
Stimate domn,
Ne adresam dvs in numele unui partid relativ mic, infiintat cu cativa ani in urma, Partidul Dreptatii Sociale.
Din cauza resurselor noastre financiare limitate, am decis sa ne concentram eforturile legate de alegerile locale programate sa aiba loc la data de 5 iunie 2016, in doar cateva circumscriptii, capul de lista fiind Bucurestiul, capitala tarii noastre. In acest scop am format o echipa puternica de candidati condusa de prof. dr. Adrian Severin, fost Vice-Prim Ministru si Ministru al Afacerilor externe si fost Presedinte al AP-OSCE. Candidaturile au fost inregistrate la autoritatile electorale competente, fiecare avand atasate liste de sustinatori numarand de la cateva mii la douazeci si una de mii de semnatari.
Dupa ce au fost verificate potrivit legii, respectivele candidaturi au fost acceptate de birourile electorale competente. Ulterior, ca urmare a contestatiilor formulate de anumite ong-uri, candidaturile partidului nostru au fost validate inclusiv de diferite instante judecatoresti, prin hotarari definitive pronuntate uneori dupa parcurgerea a doua grade de jurisdictie.
Increzatori ca totul este in ordine din punct de vedere legal, am inceput campania electorala sprijinindu-ne in special pe munca militantilor voluntari.
In acest contex, unul dintre cei mai bine plasati dintre candidatii nostri (anume dl Marian Vanghelie, favorit pentru functia de primar al Sectorului 5) a fost convocat la DNA spre a fi informat ca impotriva sa a fost declansata procedura de urmarire penala pentru un pretins abuz in serviciu savarsit cu opt ani in urma.DNA si-a insotit aceasta comunicare de o ampla prezentare mediatica, evident menita a induce publicului convingerea ca persoana in cauza nu este numai suspecta ci deja dovedit vinovata.
Pe data de 6 mai 2016, la o zi dupa debutul oficial al campaniei electorale, reprezentantii DNA, asistati de jandarmi si urmati de un important numar de ziaristi carora le-au fost comunicate informatii in legatura cu ceea ce urma sa se intample, au descins in sediul de campanie al partidului nostru unde au confiscat documente privind inregistrarea candidatilor nostri (documente dintre acelea anterior verificate de instantele judecatoresti), ca si documente fara nici o legatura cu procesul electoral si echipament electronic gasit la fata locului, o parte a caruia era proprietatea privata a voluntarilor aflati la lucru acolo. in acelasi timp, un numar impresionant de oficiali DNA si de jandarmi au descins la domiciliile unor militanti ai PDS pe care le-au perchezitionat si de unde au confiscat diferite documente la intamplare. Spre a face aceasta, DNA a prezentat un mandat de perchezitie eliberat de un judecator, mandat care permitea efectuarea unor asemenea operatiuni pe o durata de cincisprezece zile, adica de-a lungul unei jumatati din durata totala a campaniei.
Toate aceste perchezitii si confiscari au avut loc fara a se fi formulat vreo acuzatie impotriva liderilor sau militantilor nostri. Dintr-un comunicat de presa al DNA am aflat ca intreaga procedura a plecat de la banuiala ca semnaturile pentru sustinerea candidaturilor noastre, semnaturi cerute de lege, au fost adunate din randul unor persoane inregistrate la Primaria Sectorului 5 ca fiind beneficiare ale unor ajutoare sociale si de aceea presupus mai accesibile cererilor de a semna pe listele de sustinatori. Intrucat, potrivit normelor privind protectia datelor personale, adresele lor ar fi fost nepublice, s-a speculat ca voluntarii nostri au primit informatia care le-a permis sa ii contacteze pe respectivii semnatari in mod fraudulos, de la functionarii primariei.
Lasand la o parte faptul ca aceste suspiciuni nu se sprijina pe nici o proba (ceea ce explica lipsa vreunei acuzatii personalizate), chiar daca ele ar fi fost corecte imprejurarea nu ar fi afectat in nici un fel candidaturile noastre – repetam, verificate si validate de instantele judecatoresti competente in cadrul termenului legal in care contestarea lor era permisa. In orice caz, daca DNA dorea sa isi verifice presupunerile aceasta se putea face si trebuia facut fie dupa terminarea alegerilor fie chiar in paralel cu alegerile dar fara acoperire mediatica. Spectacolul mediatic oferit de DNA in plina campanie electorala a afectat imaginea publica a candidatilor nostri fiind in mod evident conceput in asa fel incat sa le reduca sansa de a castiga alegerileDe asemenea, prin confiscarea echipamentului electronic amintit, impreuna cu bazele de date stocate pe el, DNA a redus drastic capacitatea noastra de a desfasura activitatile de campanie la parametri maximali.
Acestea sunt faptele. Ele au fost indubitabil destinate sa ii hartuiasca pe candidatii si militantii nostri, astfel impiedicandu-ne sa obtinem scorul electoral la care eram in mod normal indreptatiti. Indiferent care a fost sau este ratiunea ultima a unui asemenea comportament, el reprezinta o violare a principiilor ordinii democratice si statului de drept, de asemenea fiind in contradictie cu regulile si practicile referitoare la organizarea de alegeri libere si corecte.
Din nefericire, autoritatile electorale romane ne-au refuzat pana acum orice protectie necesara pentru a face fata acestor abuzuri. In acelasi timp, autoritatile judiciare romane nu prezinta suficienta incredere cand se pune problema combaterii ilegalitatilor comise de DNA, atata timp cat aceasta a instaurat un regim de teroare afectand chiar si independenta judecatorilor.
Dvs si colaboratorii dvs, dle ambasador, ati fost in mod deosebit vocali si activi in exprimarea sprijinului pentru statul de drept si in blamarea Parlamentului si politicienilor romani pentru presupuse incalcari ale normelor democratice si ale legalitatii. Speram ca veti gasi de cuviinta acum sa va ridicati glasul si in sprijinul alegerilor libere si corecte din Romania. Asteptam, de asemenea, contributia dvs constructiva la descurajarea comportamentului abuziv al acelor institutii de forta care in loc sa vegheze la aplicarea legii s-au transformat in politie politica.
In acest context am aprecia mult daca ati putea confirma ca expertii FBI care furnizeaza asistenta de specialitate DNA nu au avizat descinderea oficialilor acesteia in sediul de campanie al partidului nostru, intimidarea militantilor nostri si agresiunea morala impotriva candidatilor nostriEste timpul, dle ambasador, sa va delimitati net de practicile specifice politiei politice pe care le-ati incurajat, cu voie sau fara voie, in Romania, caci altminteri credibilitatea parteneriatului strategic dintre SUA si Romania se va afla in pericol. In cele din urma veti intelege ca sprijinul poporului roman este mai pretios pentru interesele vitale ale tarii dvs decat sunt serviciile obediente prestate de sefii DNA impotriva intereselor vitale ale tarii lor, Romania.
Evenimentele la care facem referire pun in lumina enorma greseala facuta de aceia care au aprobat cu orbire necritica activitatile DNA. Suntem siguri ca potrivit standardelor dvs asemenea comportamente nu ar fi acceptate in nici un stat democratic; fara indoiala nu in propia dvs tara. De ce atunci sa fie ele acceptate si chiar incurajate in Romania?! Daca asemenea practici vor continua Romania va fi impinsa spre razboi civil intrucat foarte curand, victimele renascutei politii politice vor raspunde fortei abuzive prin forta. In mod normal nimeni – cu certitudine nimeni in statele euro-atlantice – nu este interesat in asemenea dezvoltari destabilizatoare intr-o regiune deja aflata sub teribile amenintari geo-strategice. Sau poate sunt unii interesati in asta?
Ramanem, cu cele mai amabile salutari, in asteptarea reactiei dvs.
Presedinte PDS
Prof. dr. Ion Sasu
Liderul listei de candidati ai PDS pentru Bucuresti
Prof. dr. Adrian Severin”(www.luju.ro)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu