>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Doi atleţi români, calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio, depistaţi pozitiv cu Meldonium. "Este adevărat! Vestea a căzut ca un trăznet asupra noastră"

Atleţii Mihai Donisan şi Claudia Ştef în vârstă de 27, respectiv 38 de ani, concurenţi la probele de sărituri în înălţime şi marş, şi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio, au fost depistaţi pozitiv cu Meldonium, substanţa interzisă la începutul acestui an de către WADA.

"Este adevărat! Vestea a căzut ca un trăznet asupra noastră. Nu ne aşteptam la aşa ceva. Ne pare rău că şi-au compromis şansele de participare la Jocurile Olimpice."
a declarat pentru MEDIAFAX un oficial al Federaţiei române de Atletism.
Cei doi atleţi români obţinuseră deja calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio din vara acestui an şi se alătură altor două sportive românce, depistate pozitiv cu meldonium: Eva Tofalvi şi Mirela Lavric.

Mihai Donisan a obţinut calificarea la Rio după ce, în 2015 a avut o săritură de 2.29 metri.

Claudia Ştef nu este la prima ispravă de acest fel din carieră. A mai fost găsită dopată în anul 2000 şi a ratat astfel participarea la Jocurile Olimpice de la Atena.

Din sportul mondial, cel mai cunoscut caz legat de dopajul cu Meldonium este cel al jucătoarei de tenis Maria Şarapova.

Agenţia Mondială Anti-Doping a adăugat meldonium pe lista medicamentelor interzise, la începutul anului 2016 şi de atunci peste 150 de sportivi, în special din Rusia au fost testaţi pozitiv cu Meldonium, care creşte vascularizarea muşchiului cardiac şi îmbunătăţeşte performanţele sportive.

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu