>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, reţinut de DNA pentru luare de mită

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, Danuţ Căpăţînă, a fost reţinut de DNA pentru luare de mită, urmând să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.

Danuţ Căpăţînă, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie, fiind acuzat de luare de mită, în formă continuată.
În perioada 2011 – 2015, între Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, reprezentat de Dănuţ Căpăţînă, şi o societate comercială s-au încheiat un acord cadru şi mai multe contracte pentru prestarea serviciilor IT, valoarea acestora fiind de aproximativ 556.800 euro.
"Pentru „buna derulare” a contractelor şi pentru a nu exista întârzieri la plata facturilor pentru serviciile prestate, inculpatul Căpăţînă Dănuţ a pretins şi primit, lunar, cu titlu de mită, de la reprezentanţii firmei respective (denunţători în cauză) iniţial suma 2.300 euro, majorată ulterior la 2.900 euro. Plăţile s-au făcut, la indicaţia inculpatului Căpăţînă Dănuţ, în baza unor contracte de „consultanţă” încheiate de societatea respectivă cu două companii offshore, ce aparţineau managerului unităţii medicale, deşi firma respectivă nu a beneficiat niciodată de asemenea de servicii", precizează DNA într-un comunicat de presă.
În această manieră, în perioada 2012 - august 2015, Dănuţ Căpăţînă ar fi primit suma totală de 77.412 euro şi 8.000 euro cash.
În cursul lunii aprilie 2016, în contextul în care aceeaşi societate comercială se afla în negocieri cu Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa pentru încheierea unui nou contract, "cu ocazia unei întâlniri, Căpăţînă Dănuţ i-a amintit unuia dintre denunţători faptul că mai are de achitat o “datorie” de 50.000 euro. După ce au căzut de acord cu privire la suma şi modalitatea de remitere, respectiv 25.000-30.000 de euro, plătibilă cash şi în rate, inculpatul a pretins pentru derularea viitorului contract 10% din valoarea facturilor emise, respectiv suma de 1.300 euro/lună, faţă de procentul de 15% pretins anterior", explică procurorii.
Miercuri, Dănuţ Căpăţînă, a fost prins în flagrant de DNA după ce "a primit de la persoana denunţătoare o tranşă din „datoria” pretinsă, respectiv 10.000 euro", se arată în comunicatul de presă.
La data de 4 noiembrie 2014, Căpăţînă Dănuţ, în aceeaşi calitate de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru tentativă la abuz în serviciu, în legătură cu atribuirea unui contract de concesiune a serviciului de producţie, distribuţie şi monitorizare oxigen medicinal.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu