>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Nouăsprezece imigranţi, salvaţi în timp ce încercau să traverseze Canalul Mânecii

Nouăsprezece imigranţi au fost salvaţi, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, în apropiere de regiunea de coastă a Marii Britanii, în timp ce încercau să traverseze Canalul Mânecii pentru a ajunge de pe teritoriul francez pe cel britanic, relatează Le Figaro.

Paza de coastă britanică ar fi fost alertată aproape de miezul nopţii în legătură cu o barcă gonflabilă care începuse să se scufunde, situată în largul localităţii Dymchurch, faţă în faţă cu oraşul francez Calais, unde se află cea mai mare tabără de imigranţi clandestini din Franţa.
Barca a fost descoperită câteva ore mai târziu, la bordul său aflându-se 19 persoane. Autorităţile franceze şi britanice s-au mobilizat pentru a interveni în cazul de sâmbătă noapte, fiind trimis şi un elicopter britanic pentru a participa la căutări.
"Am fost solicitaţi să intervenim în timpul nopţii în cazul unei bărci în curs de scufundare cu vreo 20 de persoane la bord, care se afla între Calais şi Dover", a declarat preşedintele serviciilor de intervenţie pe mare din Calais, Bernard Barron.
"Naufragiaţii care ar fi imigranţi şi-au anunţat familiile care au alertat imediat autorităţile şi au fost declanşate operaţiuni de salvare de ambele părţi", a explicat aceeaşi sursă, adăugând că marea era foartea agitată în momentul intervenţiei.
Potrivit autorităţilor, circa 4.000 de imigranţi (5.000, conform asociaţiilor umanitare) trăiesc în aşa-numita "junglă" din Calais, cea mai mare tabără clandestină din Franţa, refuzând să plece din zonă în speranţa că vor putea ajunge ilegal în Marea Britanie.
Încercările de traversare a Canalului Mânecii de către imigranţii sunt rare, cei mai mulţi încercând să se urce din mers în mijlocele de transport care circulă prin Eurotunel pentru a ajunge pe teritoriul britanic.
Un imigrant afgan a murit sâmbătă dimineaţă, după ce a fost lovit de un camion în timp ce se afla pe o autostradă pe ruta Dunkerque-Calais, nordul Franţei, alături de un grup de 50 de persoane care încercau să se urce ilegal în vehicule pentru a ajunge în Marea Britanie. Cel puţin 26 de imigranţi au murit în zonă în astfel de accidente de transport, începând din iunie 2015.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu