>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Oficial ungar: Comunitatea internaţională să ofere mai mult sprijin statelor care ajută refugiaţii


Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto a cerut comunităţii internaţionale să acorde mai mult sprijin ţărilor din Orientul Mijlociu care oferă ajutor refugiaţilor, informează agenţia de ştiri MTI.

În cadrul unui interviu cu CNN, Szijjarto a afirmat că întreaga comunitate internaţională ar trebui să ofere ajutoare financiare Iordaniei, Turciei, Libanului şi regiunii kurde din Irak, astfel încât aceste ţări să poată ajuta "milioanele" de refugiaţi blocaţi acolo.
Oficialul ungar a mai declarat că ar fi o greşeală din partea Uniunii Europeane să primească şi mai mulţi refugiaţi.
Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care UE va implementa sistemul de cote obligatorii de refugiaţi, Szijjarto a ţinut să precizeze faptul că Ungaria a contestat deja schema la Curtea Europeană de Justiţie, la fel ca Slovacia, adăugând că rezoluţia privind cotele de migranţi, care a fost adoptată anul trecut de miniştrii de interne din UE, a încălcat regulile blocului comunitar, deoarece a modificat Acordul de la Dublin.
Guvernul ungar este însă de părere că acordul de la Dublin poate fi modificat numai cu aprobarea parlamentelor naţionale ale statelor membre, a spus ministrul.
Ungaria este membră a zonei Schengen, ceea ce înseamnă că are de obligaţia de a-şi proteja graniţele sale, iar acest lucru este ceea ce Ungaria şi face, a mai afirmat Szijjarto.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu