>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

PE URMELE LUI BRÂNCUŞI, PRIN ROMÂNIA AUTENTICĂ !


În perioada 24-25 iunie 2016, în Programul Cultural „2016 – Anul Brâncuşi” care cuprinde evenimente locale și naționale ce se desfășoară în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2016, pe meleagurile unde s-a născut şi a copilărit cel ce avea să devină TITANUL  sculpturii moderne vor avea loc mai multe manifestări.
„Ziua IEI” la Hobița – Eveniment realizat în parteneriat cu   Autoritatea Națională pentru Turism, Consiliul Județean Gorj, Consiliul Local și Primăria Peștișani,  de  Asociația Națională a Antreprenorilor, Asociația „Flori de IE”, Asociația „Tradiții de pe Valea Bistriței – Peștișani”.  În program sunt incluse o serie de manifestări, printre care „Tradiții de Sânziene”,Parada Iei”, spectacole folclorice, târguri ale meșterilor populari, sărbători câmpenești. În paralel,  va fi organizat un alt eveniment  denumit  „ROMÂNIA AUTENTICĂ”,  care se doreşte a fi un proiect de promovare a județului și de punere în valoare a tradițiilor și culturii gorjenești, ce se va derula  pe platoul „Poiana Mare”, din satul Hobița, comuna Peștișani, lângă Casa Memorială Constantin Brâncuși, în satul natal al marelui sculptor gorjean.
 Evenimentul va fi o sărbătoare câmpenească, iar participanţii care doresc să încerce cele mai frumoase meşteşuguri româneşti, vor avea această posibilitate, întrucât o serie de meşteri în arta populară din România, Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria şi Serbia, vor însoţi această sărbătoare.
Organizăm primul mare festival de tradiții și meșteșuguri românești. Acesta are ca principal obiectiv promovarea tradițiilor și meșteșugurilor românești, a frumuseții meleagurilor românești, și cu predilecție, a zestrei lăsată moștenire neamului românesc de către Constantin Brâncuși. Astfel, ne propunem să vibrăm sufletește pe ritmurile celor mai frumoase melodii de inspirație tradițională, cinstind frumusețea portului nostru popular.

Evenimentul va fi o sărbătoare câmpenească, cu mâncare tradițională, udată cu un pahar de vin, să ne răcorească dorurile grele. Participanții care doresc să încerce cele mai frumoase meșteșuguri românești, vor avea această oportunitate, întrucât, vor însoți sărbătoarea, o serie de meșteri în arta populară precum olărit, sculptat, tors lână sau cusut semne populare. Sunt așteptați astfel meșteri din țară, dar și din Ucraina, Bulgaria și Republica Moldova.
Vă invităm cu drag, cu mic, cu mare, din toate zonele țării și de peste meleaguri, să luați parte alături de noi la celebrarea frumuseții unei sărbători autentic românești. Vom arăta lumii ceea ce înseamnă să fii ROMÂN!
 ne-au declarat organizatorii care se aşteaptă la o participare - record, atât din partea localnicilor, dar şi a numeroşilor vizitatori, turişti din ţară  şi  din  străinătate.
                                                        
                                                                     Marius BECHERETE

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu