>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Prahova: Primul sens giratoriu suspendat din România a fost inaugurat - GALERIE FOTO

Primul sens giratoriu suspendat din România, o lucrare de infrastructură care a început în 2013, a fost inaugurat, sâmbătă, în judeţul Prahova, podul, cu o garanţie de rezistenţă de o sută de ani, costând aproape 80 de milioane de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

GALERIE FOTO
Astfel, sâmbătă se deschide circulaţia pe pasajul suprateran DJ102, către Păuleşti – Braşov, peste DN1B, o intersecţie în care se produceau frecvent accidente de circulaţie.
Sensul giratoriu suspendat, care are o arhitectură unică în România, a fost construit pe raza localităţii Blejoi, lucrările începând în 2013.
Pentru darea în circulaţie a sensului giratoriu suspendat a fost nevoie de oprirea şi dezafectarea semafoarelor existente în intersecţie.
Circulaţia pe toate direcţiile pasajului suprateran (pe DJ102 şi rampele de urcare – coborâre aferente DN1B) s-a deschis la ora 12.00, iar apoi, în intervalul 12.00 - 14.00 accesul temporar pe bretelele de la sol pe direcţia Ploieşti – Blejoi şi Păuleşti – Carrefour va fi blocat, pentru montarea unor parapeţi.
Începând cu ora. 14.00 circulaţia se va desfăşura, potrivit autorităţilor, în condiţii normale de trafic.
Podul are o garanţie de rezistenţă de 100 de ani şi a costat aproximativ 79 milioane de lei, bani care provin de la Uniunea Europeană.
Giratoriul suspendat are o lungime de aproximativ un kilometru şi o înălţime de aproximativ 7 metri.
Giratoriul suspendat fusese inaugurat şi în aprilie, însă nu a fost dat în folosinţă pentru că mai erau de pus la punct detalii tehnice.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu