>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, este audiat la DNA: Prezenţa mea aici arată că nimeni nu e mai presus de lege, eu dorm liniştit

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a ajuns, vineri dimineaţa, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a da declaraţii într-un dosar de corupţie.

Valeriu Zgonea
, preşedintele Camerei Deputaţilor, a ajuns vineri dimineaţa la sediul DNA unde a fost citat de procurori în calitate de martor în dosarul în care Lia-Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova, este cercetată pentru luare de mită şi alte infracţiuni, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.
Lia Olguţa Vasilescu este acuzată de patru fapte de luare de mită, trei infracţiuni de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani. Alături de ea sunt cercetaţi Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii non profit, ambii acuzaţi de complicitate la luare de mită.
"În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de candidatul Vasilescu Lia Olguţa, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obţinerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influenţa pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic. "Donaţiile" respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condiţiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar şi pentru organizarea unor spectacole în susţinerea campaniei inculpatei", au anunţat procurorii anticorupţie într-un comunicat de presă.
DNA mai precizează că în cursul anului 2014, Lia Olguţa Vasilescu ar fi pretins şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri, pentru şi printr-o asociaţie non profit, suma totală de 544.209, 33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.
"Concret, Vasilescu Lia Olguţa a solicitat oamenilor de afaceri care aveau în derulare contracte cu Primăria Craiova, să efectueze sponsorizări către asociaţia reprezentată de inculpata Popescu Elena Daniela, în vederea efectuării unor lucrări de reabilitare a faţadelor unor clădiri din municipiul Craiova", explică DNA.
Potrivit procurorilor, oamenii de afaceri au acceptat solicitările Liei Olguţa Vasilescu pentru a nu întâmpina dificultăţi în desfăşurarea lucrărilor.
Totodată, "edilul a beneficiat în mod direct de avantaje nepatrimoniale constând în acumularea de capital electoral, aspecte invocate deja în spaţiul public într-o emisiune televizată din data de 02 martie 2016", se arată în comunicatul de presă.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, vineri, după ce a fost audiat de procurorii anticorupţie în dosarul primarului din Craiova, că prezenţa lui la sediul DNA arată că nimeni nu e mai presus de lege, precizând că "doarme liniştit".
"Am venit ca martor şi am dat o declaraţie în faţa procurorului de caz. În rest, instituţia va face comunicareprin procurorul de caz. Cred că toţi trebuie să respectăm legile din România. E un pas pe care toţi trebuie să-l facem, ca cetăţeni ai României, să ajutăm la aflarea adevărului. Prezenţa mea aici arată că nimeni nu e mai presus de lege şi că atunci când un procuror te citează ca martor este obligaţia fiecăruia să fie prezent. Pot dormi liniştit după acestă vizită. Am dormit liniştit şi până acum", a declarat Valeriu Zgonea după audierea de la DNA.
Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a ajuns vineri dimineaţa la sediul DNA unde a fost citat de procurori în calitate de martor în dosarul în care Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova, este cercetată pentru patru fapte de luare de mită, trei infracţiuni de folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu