>
 • Politica

 • Economie

 • Sport

 • Actualitate

 • Editorial

 • Social

 • Dezvaluiri

VIDEO-FOTO: CRIMĂ ÎMPOTRIVA ISTORIEI ȘI A MEDIULUI - ARBORII SECULARI DIN COMUNA STEJARI- GORJ, DISTRUȘI DE O FIRMĂ DE CONSTRUCȚIIMuncitorii unei firme ce excută lucrării de introducere a canalizării în localitatea Stejari, Județul Gorj, au distrus, prin lucrări de excavare, rădacinile celor mai în varstă stejari din țară, care au peste 800 de ani de existență. Cei doi stejari, care au fost martorii evenimentelor istorice ce s-au derulat, conform specialiștilor ce i-au expertizat, pe o perioada de peste opt secole, și se află în central comunei, sunt declarați monument al naturii și fac parte din lista arborilor protejați de lege. Viceprimarul comunei Stejari, Cilica Nicolae, prezent la fața locului, la cererea mai multor cetățeni revoltați că istoria seculară a acestor arbori a căzut pradă cupei excavatoarelor, ce execută lucrările de canalizare, ne-a declarat că, vinovată de distrugerea acestor stejari seculari, protejați de lege, este firma EURODACOS SRL din Târgu-Jiu care execută lucrarile. Asta pentru că firma nu a respectat proiectul care prevedea că șanțul de introducere a tubulaturii de canalizare, să ocolească zona în care se află cei doi stejari, monument al naturii, protejați de lege.
 La rândul lor, cetățenii revoltați de distrugerea stejarilor, au acuzat primarul localității, pe Ștefan Lupu, că acesta s-ar fi ocupat, în timpul programului său, de campania electorală și nu de spravegherea execuției lucrărilor de canalizare, în acest punct nevralgic. De altfel, cei de la Poliția Stoina s-au autosesizat, cu privire la acest act grav de distrugere și de încălcare a legii, și au deschis un dosar penal pentru tragerea la răspundere a celor vinovați de distrugerea acestor arbori seculari, ce se afla in localitatea care le poartă numele.


                                                                           Ionel Cilica-Deaconu

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

2 comments

Trackback URL | Comments RSS Feed


 1. Nu am cuvinte pentru așa ceva, un lucru imposibil in ziua de azi. Acesti Stejari deabia sau remediat si credeam ca vor scăpa, dar acum imi pare nespus de rău de distrugerea monumentului natural al acestei comune, rusine.

   

 2. Nu am cuvinte pentru așa ceva, un lucru imposibil in ziua de azi. Acesti Stejari deabia sau remediat si credeam ca vor scăpa, dar acum imi pare nespus de rău de distrugerea monumentului natural al acestei comune, rusine.

   

Lasa un comentariu