>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Autorităţile franceze l-au identificat pe adevăratul lider al atentatelor din noiembrie 2015


Autorităţile franceze au declarat că au descoperit identitatea adevăratului lider al atacurilor militanţilor islamişti de la 13 noiembrie 2015, declarându-l pe Abdelhamid Abaaoud doar unul dintre coordonatori, informează site-ul agenţiei Reuters.

Noi documente oficiale au fost publicate de Bernard Bajolet, comandantul Direcţiei Generale a Securităţii Externe, în cazul unei anchete efectuate cu uşile închise asupra activităţilor teroriste din Franţa.
Autorităţile franceze l-au identificat pe adevăratul lider al atentatelor din noiembrie 2015
Bajolet nu a dezvăluit însă identitatea persoanei suspecte, şi nici dacă aceasta este încă în viaţă.
Abaaoud a fost iniţial descris ca fiind liderul atacurilor armate şi al celor sinucigaşe din sala pariaziană de concerte, Bataclan, precum şi din stadionul de fotbal Stde de France, în care au murit 130 de persoane. Acesta a murit într-un raid al poliţiei pe 18 noiembrie, la Saint-Denis, fiind asociat şi cu atentatele teroriste din Bruxelles din 22 martie, soldate cu 32 de morţi.

"Este adevărat că Abaaoud a fost coordonatorul atacurilor, dar nu a fost liderul grupării," a declarat Bajolet.
"Ştim cine este liderul, dar voi fi discret în această privinţă. Cunoaştem acum întreaga schemă de organizare... Am făcut progrese în privinţa acestei chestiuni, cunoaştem deci identitatea liderului," a adăugat Bajolet.
Săptămâna trecută, Parlamentul francez a publicat rezultatele investigaţiilor şi a emis întregul raport marţea aceasta.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu