>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Canada va anunţa în toamnă rezultatul evaluării demersului României privind eliminarea vizelor

Canada urmează să anunţe în toamnă rezultatele evaluării situaţiei României şi Bulgariei în contextul posibilităţii eliminării vizelor de călătorie pentru cetăţenii din aceste ţări, afirmă surse citate de site-ul Novinite.com.

Comisarul UE pentru Migraţie, Afaceri Interne şi Cetăţenie, Dimitris Avramopoulos, a găzduit luni, la Bruxelles, o întrevedere a reprezentanţilor României, Bulgariei şi Canadei.
În cadrul reuniunii, John McCallum, ministrul canadian al Imigraţiei, a transmis că rezultatele evaluărilor României şi Canadei vor fi anunţate în toamnă, când există posibilitatea stabilirii unui calendar pentru eventualitatea eliminării vizelor de călătorie în Canada pentru cetăţenii români şi bulgari.
România şi Bulgaria trebuie să îndeplinească o serie de criterii tehnice înainte de a putea obţine eliminarea vizelor de călătorie în Canada. O comisie canadiană de expertiză a vizitat România în luna iunie, iar evaluarea Bulgariei se va face la sfârşitul lunii iulie.
Dimitris Avramopoulos a semnalat că Uniunea Europeană are obiectivul obţinerii eliminării vizelor de călătorie în Canada pentru toţii cetăţenii europeni.
Discuţiile pe tema eliminării vizelor au început în contextul în care Uniunea Europeană şi Canada speră să semneze anul acesta Acordul Economic şi Comercial Complet (CETA), iar procedura ar putea fi îngreunată de acţiuni ale României şi Bulgariei.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu