>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Clotilde Armand, despre jocurile politice de la Primăria Capitalei: Nicuşor Dan nu a fost ales în nicio comisie CGMB/ Ciprian Ciucu, PNL: Îi cedăm noi un loc

Fostul candidat la sectorul 1 Clotilde Armand îi acuză pe cei de la PNL şi PSD că i-au blocat accesul liderului USB, Nicuşor Dan, în comisiile de specialitate ale Consiliului General, în vreme ce liberalii, prin Ciprian Ciucu, se oferă să îi cedeze fostului adversar din campanie un loc.
''În aceeaşi zi în care consilierii majorităţii PSD-UNPR-ALDE îi alegeau drept viceprimari pe avocatul lui Gigi Becali, Aurelian Bădulescu, şi pe starul filmelor XXX, „Tudy” Ionescu, partidele clientelare s-au coalizat la votul din Consiliul General al Capitalei în aşa fel încât Nicuşor Dan nu a fost ales în nicio comisie de specialitate. Nicuşor Dan, cel care a fost votat de 30% dintre bucureşteni la alegerile locale şi este probabil cel mai competent dintre membrii Consiliului General al Capitalei în chestiunile legate de administraţia publică, a fost penalizat pentru curajul de a denunţa sistemul corupt transpartinic din România şi din primăriile din Bucureşti. Partidele clientelare PSD şi PNL şi sateliţii lor UNPR, ALDE şi PMP s-au speriat probabil că prezenţa lui Nicuşor Dan în comisiile de Patrimoniu sau Utilităţi ar fi deranjat afacerile foarte profitabile făcute de funcţionarii Primăriei Capitalei, sub oblăduirea consilierilor locali'', a scris Clotilde Armand pe Facebook.
Ea a subliniat că ceea ce s-a întâmplat la votul din Consiliul General este ilegal, pentru că USB nu a obţinut numărul de membri la care avea dreptul conform ponderii sale în Consiliu, după cum ilegal este şi fapul ca un consilier local să nu fie reprezentat în nicio comisie.
''Tocmai de aceea vom contesta acest vot şi vom cere modificarea comisiilor de specialitate'', a anunţat Clotilde Armand.
Pe de altă parte, liberalii, prin vocea lui Ciprian Ciucu, a susţinut că ''majoritatea PSD/UNPR l-a picat pe Nicuşor Dan peste tot şi omul nu a mai prins nicio comisie''.
''Am vorbit cu colegii din PNL şi noi considerăm că este absurd ca un consilier general să nu fie în nicio comisie. Este o situaţie fără precedent, din punctul nostru de vedere trebuie găsită rapid o modalitate legală pentru ca Nicuşor Dan să fie membru în comisiile în care îşi doreşte. Reprezintă partidul care a ieşit pe locul doi la alegeri şi trebuie să fie lăsat să reprezinte cetăţenii. Dacă va fi nevoie, sper să nu fie, voi face apel la colegii din PNL să-i cedeze locul în cel puţin într-o comisie în care-şi doreşte să fie, ştiu sigur că una dintre ele este cea de patrimoniu'', a precizat Ciucu.
El a adăugat ulterior că PNL a cerut în sedinţa publică, prin liderul de grup, ca la următoarea şedinţă să existe un proiect de Hotărâre de Consiliu care să rezolve acestă situaţie.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu