>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Germania şi Franţa: Referendumul din Marea Britanie nu ameninţă eventuala extindere UE în Balcani

Francois Hollande şi Angela Merkel au dat asigurări liderilor statelor din Balcani care aspiră la aderarea la UE că rezultatul referendumului din Marea Britanie nu va ameninţa eventuala extindere a Blocului comunitar în această zonă, informează agenţia de ştiri The Associated Press.
Liderii Franţei şi Germaniei au încercat să liniştească îngrijorările cu privire la stabilitatea proiectului european la summitul Balcanilor, organizat luni la Paris, unde s-au întâlnit cu ministrul italian de Finanţe, cancelarul Austriei şi lideri din Albania, Bosnia-Herţegovina, Croaţia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Serbia şi Slovenia.
După ce săptămâna trecută UE a amânat discuţiile de aderare cu Serbia, Hollande a insistat luni că "Decizia britanică nu pune sub semnul întrebării angajamentele luate în faţa ţărilor din regiunea balcanică. Acestea vor fi respectate."
Similar, Merkel a declarat că strategia de extindere a UE "nu s-a modificat după decizia Marii Britanii."
Reprezentanţii din Serbia, Muntenegru, Macedonia, Bosnia, Kosovo şi Albania au afirmat că votul de ieşire al Marii Britanii din UE nu va diminua eforturile lor în direcţia obţinerii aderării la Blocul comunitar.
În cadrul summit-ului de luni s-a discutat şi despre metodele de prevenire a infiltrării extremiştilor în grupurile de imigranţi care încearcă să ajungă în centrul şi vestul Europei. Deşi ruta prin Balcani este în mare parte închisă, presiunea crizei imigranţilor persistă.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu