>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Lotul olimpic de biologie al României, blocat pe aeroportul din Istanbul. Riscă să piardă un concurs

Lotul olimpic de biologie al României este blocat, de vineri seară, pe aeroportul Ataturk din Istanbul, iar elevii riscă să nu ajungă la timp la concursul care se va desfăşura în Vietnam.

Potrivit directorului Colegiului Naţional Mihai Viteazul din Ploieşti, Gabriel Taga, lotul este compus din patru elevi, unul fiind din Ploieşti, şi două profesoare.
“Proba se va desfăşura luni, în Vietnam, dar avionul face din Turcia până acolo 10 ore. Le este teamă că nu vor ajunge la timp. Sunt la poarta 214. Au stat toată noaptea acolo. Au moralul bun”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gabriel Taga.
Lotul României a plecat, vineri seara, către Vietnam.
“Au plecat vineri seara, la 22.00. O oră şi jumătate făceau până la Istanbul, apoi la 02.00 aveau avionul către Vietnam. Ei nici nu au ştiut ce se întâmplă iniţial”, a declarat mama elevului ploieştean, Mihaela Zanca.
Femeia a precizat că vorbeşte cu fiul ei prin mesaje. Ultimul mesaj a fost primit la ora 9.30, sâmbătă dimineaţa.
“Nu se ştie nimic, absolut nimic. Au apă, le-au dat biscuiţi, stau acolo. Nu au dormit. Prin mesaje comunicăm, zice că e ok, încearcă să-mi arate o parte mai frumoasă a lucrurilor. De cand a plecat i-am spus că simt că ceva nu e în regulă, dar a zis să-l las cu presimţirile mele”, a mai declarat, pentru MEDIAFAX, Mihaela Zancu.
Părinţii fac un apel la Ministerul Educaţiei să se implice şi să ia legătura cu organizatorii olimpiadei.
“Îi rugăm pe cei de la Ministerul Educaţiei să vorbească cu organizatorii olimpiadei, să amâne începerea ei. Au muncit mult să ajungă acolo. Sunt primii clasaţi, în ţară. Am vorbit cu consulul turc şi mi-a zis că sunt foarte mulţi români pe aeroport”, a mai precizat femeia.
Cei patru elevi olimpici sunt din Bucureşti, Cluj, Ploieşti şi Vaslui.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu