>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

MAE anunţă că a fost redeschis traficul prin toate punctele de control ale frontierei turco-bulgare

Traficul prin toate punctele de control ale frontierei turco-bulgare a fost redeschis, potrivit Frontex, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
MAE anunţă că a fost redeschis traficul prin toate punctele de control ale frontierei turco-bulgare
''În continuarea informaţiilor în sprijinul cetăţenilor români din Turcia, facem cunoscut că, în conformitate cu detaliile furnizate de Frontex, a fost redeschis traficul prin toate punctele de control ale frontierei turco-bulgare. Totodată, informăm că pe toate canalele de comunicare instituite de către Celula de criză (Call Center MAE, telefoanele de urgenţă ale tuturor misiunilor diplomatice ale României din Turcia), încă de la debutul evenimentului, au fost gestionate un număr de aprox. 1500 de apeluri telefonice primite din partea cetăţenilor români'', informează MAE prin intermediul unui comunicat de presă.
Sursa citată reaminteşte că există o celulă de criză care coordonează demersurile pe linie de asistenţă de consulară şi suport pentru cetăţenii români aflaţi în Turcia. Având în vedere situaţia încă fluidă, Ministerul Afacerilor Externe menţine recomandarea adresată cetăţenilor români care se află pe teritoriul Turciei să evite deplasările care nu sunt necesare şi să rămână în casele sau locurile de cazare, iar cetăţenilor care au intenţia de a tranzita sau de a călători spre Turcia recomandăm să evite aceste deplasări.
Pentru acordarea corespunzătoare a asistenţei consulare şi preluarea operativă a solicitărilor cetăţenilor români, MAE a pus la dispoziţia cetăţenilor interesaţi în mod suplimentar şi linia telefonică TelVerde 0800 800 407 (accesibilă numai din România, în regim de gratuitate), precum şi adresa de e-mail: callcenter@mae.ro. Cetăţenii români aflaţi în Turcia au în continuare la dispoziţie numerele de telefon: +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu