>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Noi măsuri abuzive ale regimului lui Erdogan: Autorităţile turce au emis mandate de arestare pentru 42 de jurnalişti. Circa 50.000 de militari, poliţişti, judecători, funcţionari publici şi profesori, suspendaţi din funcţii ori arestaţi

Autorităţile turce au emis mandate de arestare pentru 42 de jurnalişti, suspectaţi că ar avea legături cu tentativa de lovitură de stat, a anunţat postul de televiziune NTV, citat de Le Figaro şi Reuters online.
Potrivit NTV, comentatorul şi fostul parlamentar Nazli Ilicak se află printre cei pentru care s-a emis mandatul de arestare.
Aproximativ 60.000 de persoane au fost suspendate din funcţii sau arestate după tentativa de lovitură de stat din Turcia, în contextul în care Administraţia Recep Tayyip Erdogan a lansat o campanie împotriva susţinătorilor adversarului său, clericul musulman Fehtullah Gulen. Recep Tayyip Erdogan a fost criticat pentru măsurile dure aplicate împotriva persoanelor acuzate de participare la tentativa de lovitură de stat din data de 15 iulie.
Perioadele de reţinere judiciară pot dura până la 30 de zile, în Turcia, în cazul persoanelor suspectate de implicare în tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, conform unui decret publicat sâmbătă în Jurnalul oficial. Acelaşi decret anunţă retragerea autorizaţiilor de funcţionare în cazul a numeroase instituţii educaţionale afiliate mişcării clericului Fethullah Gülen, acuzat de regimul Recep Tayyip Erdogan de implicare în tentativa de lovitură de stat, relatează ziarul Le Figaro.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu