>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Obama şi Putin au discutat telefonic despre conflictul din Siria şi implicarea Rusiei în Ucraina

Barack Obama şi Vladimir Putin au discutat miercuri despre războiul din Siria şi implicarea Moscovei în criza din Ucraina, în cadrul unei convorbiri telefonice între cei doi lideri de stat, relatează agenţia de ştiri Dpa, care citează administraţiile prezidenţiale de la Washington şi Moscova.

Preşedintele Vladimir Putin a cerut omologului său american să tragă o linie clară între grupările rebele siriene moderate şi cele extremiste, a anunţat Kremlinul. La rândul său, Obama a cerut liderul rus să pună mai mult presiune pe regimului sirian, un aliat al Moscovei, pentru ca acesta să respecte un acord de încetare a ostilităţilor, a comunicat Casa Albă.
Situaţia din Ucraina a fost un alt subiect major al discuţiei între cei doi, Obama cerându-i liderului de la Kremlin să oprească "semnificativa intensificare" a luptelor din estul Ucrainei şi să se conformeze prevederilor Acordului de la Minsk, a precizat Casa Albă.
Obama urmează să participe la summitul NATO, care va avea loc la Varşovia, în perioada 8-9 iulie, unde se va discuta despre rolul Rusiei în criza din Ucraina, precum şi despre modalităţile de întărire a flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice.
Între timp, Statele Unite şi-au consolidat legăturile de cooperare defensivă cu Georgia, prin semnarea unui memorandum de către premierul georgian Giorgi Kvirikashvili şi secretarul de stat american John Kerry, aflat miercuri în vizită la Tbilisi. Joi, oficialul american se va afla într-o vizita în Ucraina.
Ucraina şi Georgia, două foste republici sovietice, au aspiraţii de a adera la NATO, simţindu-se ameninţate de Moscova.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu