>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Opoziţia siriană cere găsirea şi salvarea copiilor din Siria, în loc să fie promovat jocul Pokemon

Opoziţia siriană a lansat joi, un apel la comunitatea internaţională, cerând ca, în loc să fie promovat jocul Pokemon Go, să existe operaţiuni de localizare şi salvare a copiilor din Siria afectaţi de război, informează publicaţiile italiene La Stampa şi The Post Internazionale.

"În timp ce întreaga lume este înnebunită de mania Pokemon Go, copiii din Siria solicită atenţia comunităţii internaţionale: «Găsiţi-ne şi veniţi să ne salvaţi!»"
, scrie cotidianul La Stampa, amintind că războiul civil din Siria durează de cinci ani şi s-a soldat cu sute de mii de morţi.
Opoziţia siriană cere găsirea şi salvarea copiilor din Siria, în loc să fie promovat jocul Pokemon
Apelul a fost lansat prin intermediul biroului de presă al Forţelor Revoluţionare din Siria (RFS), cu hashtagul #PokemonInSyria.
"Suntem în Kafer Nbl, în provincia Idlib; veniţi să ne salvaţi!", precizează organizaţia afiliată opoziţiei care luptă împotriva Administraţiei Bashar al-Assad.
"În timp ce în restul lumii obsesia pentru Pokemon Go acaparează oamenii din ce în ce mai mult, unii alergând pur şi simplu cu telefoanele în mâini, în Siria, afectată de cinci ani de război civil, personajele animate sunt folosite în alt scop", notează site-ul publicaţiei italiene The Post Internazionale.
Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu