>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în judeţul Braşov: O femeie a murit, iar proprietarul avionului este în stare critică. MAI: Aparatul era înmatriculat în Italia - FOTO

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit între localităţile braşovene Şinca şi Perşani, primele date arătând că o persoană şi-a pierdut viaţa iar alta a fost grav rănită, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Braşov.

UPDATE ora 16.43
 - 
Proprietarul avionului prăbuşit lângă Perşani este în stare critică
Persoana care şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic de lângă Perşani, judeţul Braşov, era o femeie de 57 de ani, iar pilotul, care se află în stare gravă, este cetăţean italian în vârstă de 66 de ani, aeronava fiind proprietatea personală a acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit prefectului judeţului Braşov, Ciprian Băncilă, femeia care a murit carbonizată în urma prăbuşirii avionului între localităţile Şinca şi Perşani, lângă o cale ferată, era o femeie de naţionalitate română, în vârstă de 57 de ani. Pilotul, care se află în stare gravă la Spitalul din Tg. Mureş, are 66 de ani şi este cetăţean italian. Acesta a fost intubat şi este în stare critică.
Avionul de mici dimensiuni – TECNAM BT 2004, este proprietatea privată a cetăţeanului italian, fiind înmatriculat în Italia. Acesta a decolat, sâmbătă dimineaţa la ora 10.00, din localitatea Cioca, judeţul Timiş, şi se îndrepta spre aerodromul din Ghimbav, judeţul Braşov.
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov a deschIs o anchetă în acest caz.
UPDATE ora 15.14 - MAI: Avionul care s-a prăbuşit în judeţul Braşov era înmatriculat în Italia
Avionul de mici dimenisuni, care s-a prăbuşit, sâmbătă, în judeţul Braşov, era înmatriculat în Italia şi trebuia să ajungă în Ghimbav, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
Potrivit MAI, "avionul este TECNAM BT 2004, a decolat la ora 10 de la Cioca, Timiş şi trebuia să ajungă la Ghimbav".
"Doi ocupanţi: o femeie, 55 de ani, cetăţean român-decedat şi un bărbat, 66 de ani cetăţean italian, în stare gravă", mai informează MAI.
Avionul de mici dimensiuni este înmatriculat în Italia.
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit între localităţile braşovene Şinca şi Perşani, primele date arătând că o persoană şi-a pierdut viaţa iar alta a fost grav rănită, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Braşov.
Potrivit primelor informaţii, aparatul de zbor a luat foc la impactul cu solul.
"O persoană a fost găsită carbonizată şi una este în viaţă", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja.
"Un apel a intrat la 12.28 la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov cum că un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit lângă localitatea Şinca, iar imediat au fost alertate forţele de intervenţie. La 12.52 au ajuns la faţa locului, fiind o zonă mai greu accesibilă, iar elicopterul SMURD Mureş a aterizat la ora 13. Era în misiune în aer şi a fost redirijat acolo. Au găsit avionul în flăcari cu o persoană din păcate decedată şi una în afara avionului, în stare critică. Salvatorii au intervenit pentru a stabiliza persoana. Urmează să fie preluată ancheta de procuratură şi va fi şi o investigaţie pe accident realizată de Autoritatea Aeronautică", a declarat, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Ambulanţei Braşov, dr. Adriana Palaghiea, în avion au fost găsite două victime, una fiind carbonizată, iar cealaltă conştientă, dar cu arsuri grave la faţă, mâini, cu plăgi multiple şi fractură deschisă la piciorul drept.
„Persoana rănită este preluată de elicopterul SMURD de la Târgu Mureş, care trebuia să preia un alt caz, dar a fost redirecţionat către accidentul aviatic“, a spus sursa citată.
Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov a deschs o anchetă în acest caz.
(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu