>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video ATAC TERORIST în Franţa de Ziua Naţională: Cel puţin 73 de morţi şi 150 de răniţi. Un camion a lovit un grup de oameni care participau la o manifestaţie în Nisa - FOTO, VIDEO


Cel puţin 73 de persoane au fost ucise, iar alte 150 au fost rănite după ce un individ înarmat a lovit cu un camion sute de persoane care participau la un spectacol de artificii în centrul oraşului Nisa cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei.

UPDATE 02:35 Parchetul antiterorist din Franţa preia ancheta în cazul atentatului din Nisa
Parchetul antiterorist din Paris s-a autosesizat în legătură cu atentatul comis joi seară în oraşul Nisa, relatează presa franceză.
"Direcţia antiteroristă a Parchetului General a preluat ancheta în cazul atacului comis la Nisa", informează publicaţia L'Express.
"Ancheta vizează asasinat în formă multiplă şi tentative de asasinat coordonate de o organizaţie teroristă", a comunicat instituţia, precizând că la investigaţii vor participa agenţii Direcţiei Generale pentru Securitate şi Informaţii (DGSI) şi Direcţia pentru Combaterea Terorismului (SDAT).
Conform bilanţului provizoriu, cel puţin 73 de persoane au fost ucise, iar alte 150 au fost rănite după ce un individ înarmat a lovit cu un camion sute de persoane care participau la un spectacol de artificii în centrul oraşului Nisa cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei.

UPDATE 02:30 Autorul atentatului din Nisa avea asupra sa arme automate şi grenade
Şoferul camionului care a lovit sute de persoane în atacul de la Nisa avea asupra sa arme automate şi grenade, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate franceze, citate de postul BFM TV.
Camionul a lovit cu viteza de 60-70 km/h pe o distanţă de circa doi kilometri, trecând peste sute de persoane.
Conform unor surse, în vehiculul de 16 tone, cu lungimea de 10 metri, al cărui şofer a fost împuşcat mortal de forţele de ordine, au fost găsite arme automate şi grenade.
Poliţia a anunţat că focurile de armă auzite au fost trase de forţele de ordine pentru oprirea camionului.
La un moment dat, au existat zvonuri privind o luare de ostatici după atentat, dar informaţiile au fost infirmate de Ministerul francez de Interne.
UPDATE 02:00 Camionul folosit în atentat are 16 tone şi a lovit cu viteza de 60-70 km/h
Camionul folosit în atacul comis joi seară în oraşul francez Nisa are 16 tone şi a intrat în mulţime cu viteza de 60-70 de kilometri pe oră, afirmă martori şi membri ai serviciilor de securitate citaţi de presa franceză.
Conform unor surse din cadrul anchetei, în atac a fost utilizat un camion cu greutatea de 16 tone şi lungimea de peste 10 metri.
Şoferul a intrat cu viteză în mulţime, încercând să omoare cât mai mulţi oameni şi generând o mişcare de panică.
Serviciile de securitate au tras mii de gloanţe în încercarea de a opri vehiculul.
 (Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu