>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

A murit Nicolae Vieru, fost preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică

Nicolae Vieru, fost preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică, a decedat vineri, într-un spital din Bucureşti. În vârstă de 84 de ani, Nicolae Vieru suferea de cancer de prostată.

"Nicolae Vieru, nu numai o personalitate, ci şi o instituţie prin activitatea desfăşurată de decenii în slujba gimnasticii româneşti şi internaţionale, s-a stins din viaţă după o lungă şi grea suferinţă, în cursul zilei de astăzi (n.r. - vineri, 2 septembrie). Preşedinte de Onoare al Federaţiei Române de Gimnastică şi Vice-presedinte de onoare al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, Nicolae Vieru s-a stins la vârsta de 84 de ani, lăsând în urmă o impresionantă carieră şi o moştenire de nepreţuit pentru generaţii de sportivi şi tehnicieni", se arată pe site-ul Federaţiei Române de Gimnastică.
La aflarea veştii, fosta gimnastă Nadia Comăneci a reacţionat prin intermediul paginii personale de Facebook: "Un om deosebit. Îţi vom duce dorul, dragă Nicolae Vieru. Dumnezeu să te odihnească”, a scris Nadia Comăneci.
Nicolae Vieru s-a născut la data de 21 aprilie 1932, în Buhuşi, judeţul Bacău. A fost mai întâi profesor de sport, după care antrenor al lotului masculin de gimnastică, precum şi preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică, în perioada 1987-2005. Din 2006, era preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Gimnastică, iar din 2008 vicepreşedinte al forului internaţional de profil.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu