>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Acţionarul Polaris Dumitru Martin, găsit vinovat pentru mituirea unui ofiţer al forţelor aeriene SUA

Un tribunal federal din oraşul californian Sacramento l-a găsit vinovat pe afaceristul român Dumitru Martin, acţionar al Polaris Constanţa, pentru mituirea unui ofiţer al Forţelor Aeriene americane în vederea obţinerii unui contract de mai multe milione de dolari, potrivit Sacramento Bee.
Tribunalul a stabilit că Dumitru Martin a mituit un ofiţer al forţelor americane la baza aeriană Travis din Fairfield, California, pentru a obţine un contract de peste 10 milioane de dolari ce presupunea furnizarea de containere de depozitare şi alte produse şi servicii forţelor aeriene americane în România, la baza militară Mihail Kogălniceanu.
În mai 2015, trei angajaţi ai lui Martin s-au întâlnit cu un agent FBI sub acoperire pentru a pregăti detaliile complotului. Agentul a oferit celor trei asigurări că firma Polaris ar putea concura în mod legitim pentru obţinerea contractelor, însă reprezentanţii companiei voiau o garanţie, potrivit dovezilor prezentate de procurori.
Ei i-au spus agentului că îi vor plăti ofiţerului contractant suma iniţială de 100.000 de dolari sub forma unei taxe de consultanţă şi că vor urma şi alte tranşe, până la suma de peste un milion de dolari.
Pe data de 29 septembrie 2015, suma de 100.000 de dolari destinată ofiţerului american al forţelor aeriene a fost transferată de către firma Polaris într-un cont bancar creat de agenţii FBI.
Agenţii FBI l-au arestat pe Dumitru Martin pe data de 1 decembrie 2015, după ce acesta a aterizat pe Aeroportul Internaţional din San Francisco, unde fusese invitat la o întâlnire de către agenţii sub acoperire, care s-au prezentat drept mijlocitori în acest aranjament în vederea luării de mită.
Dumitru Martin este unchi al deputatului PSD Eduard Martin.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu