>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

François Hollande a fost primit la Palatul Cotroceni/ Iohannis: E un bun prilej să aprofundăm parteneriatul strategic - GALERIE FOTO

Preşedintele Franţei, François Hollande, a fost primit, marţi, de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, urmând ca cei doi să susţină o declaraţie de presă comună la ora 10.30. Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la discuţiile cu delegaţia franceză, că vizita de stat a preşedintelui francez este un bun prilej pentru a aprofunda parteneriatul strategic România-Franţa şi de a discuta despre viitorul UE.

De asemenea, continuarea proiectului eruopean, în sensul de a găsi soluţii bune pentru viitorul UE, este un alt subiect pe agenda discuţiilor, a mai spus Iohannis.
"Este un prilej foarte bun pentru a aprofunda parteneriatul strategic", a spus Klaus Iohannis, adăugând că în cadrul discuţiilor cu Hollande pot fi identificate şi noi domenii de colaborare.
La rândul său, preşedintele Franţei a declarat că este încântat de invitaţia de a veni la Bucureşti, pentru că România şi Franţa împărtăşesc o istorie şi o cultură comune.
Declaraţiile au fost făcute în cadrul discuţiilor extinse ale celor două delegaţii, după convorbirile tete-a-tete dintre cei doi şefi de stat.
Klaus Iohannis şi Francois Hollande sunt aşteptaţi să susţină declaraţii de presă comune.
François Hollande a sosit în România luni seară, în cadrul unei vizite de stat, prima de acest fel a unui preşedinte francez din 1991, iar în cursul dimineţii de marţi a depus o coroană de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut din Parcul Carol.
După ceremonia de primire de la Palatul Cotroceni, Hollande va avea convorbiri tête-à-tête cu preşedintele Iohannis, iar la 10.30 cei doi vor susţine declaraţii de presă comune.
Şeful statului francez va vizita apoi Laserul ELI-NP de la Măgurele, care face parte dintr-un program european de cercetare destinat dezvoltării celor mai puternice lasere din lume.
La ora 13.00, Hollande va participa la un prânz de lucru cu premierul Dacian Cioloş. Cei doi vor vizita fabrica de elicoptere Airbus România.
De altfel, Francois Hollande va fi însoţit de aproximativ 30 de directori de companii franceze, "semn al intensităţii legăturilor economice cu România", unde constructorul de automobile Dacia, filiala Renault, generează singur aproape 3 la sută din PIB, potrivit AFP.

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu