>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Gorj VIDEO-FOTO: Amaradenii au petrecut la ZILELE COMUNEI STOINA cu Niculina Stoican și actrița Jeni Nicolau

Mii de amaradeni au luat parte,  joi 08 septembrie 2016,  la cel mai important eveniment al lunii, care a avut loc pe Valea Amaradiei în localitatea Stoina, cu ocazia desfășurării  Zilelor comunei Stoina ce au loc odată cu “Sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului”. Ca şi în anii trecuţi, manifestările din acest an s-au bucurat de un real succes datorită organizării ireproşabile făcută de primăriţa localităţii Stoina, Ioana Buşe, cu sprijinul Consiliului Local. Agenda manifestărilor dedicate evenimentului a inclus, în prima parte a dimineții, o revedere cu promoția foștilor elevi ai anului 1967 care au absolvit, la acea perioadă Școala Generală din Stoina. 
 În după amiaza zilei de joi, a avut loc concursul  “Cel mai bun gospodar al comunei“, unde câștigătorii au fost recompensați cu diplome și semințe cu flori de înfrumusețare a porțiunilor de teren situate în fața caselor din aceasta minunată localitate.

 De la acest eveniment nu au lipsit nici oficialităţile judeţene, în persoana lui Ion Călinoiu, consilier al  preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, a vicepreşedintelui  Ciprian Florescu,împreună cu fostul prefect de Gorj, Alin Văcaru, prof. Ion Ișfan - inspectorul general al I.S.J. Gorj, deputatul Mihai Weber, primarul localității Bălănești, Ovidiu Pungan care, alături de primarii comunelor arondate, dar şi de cetăţenii localităţii Stoina au umplut platoul din fața scenei amplasate în partea de vest a centrului comunal, în aer liber până la refuz. După un discurs emoționant adresat participanților s-a dat startul derulării evenimentelor pregătite cu un efort covârțitor de primărița localității Stoina, Ioana Bușe cu ajutorul funcționarilor din Primărie și a Consiliului Local Stoina.
       
 Niculina Stoican și actrița Jeni Nicolau,  aşteptate cu nerăbdare şi bucurie de participanţi                         
 

Momentul mult aşteptat de participanţii veniţi cu sutele din comunele situate pe Valea Amaradiei a fost  prezenţa pe scenă a marei interprete de muzică populară a folclorului autentic românesc  Niculina Stoican, a cărei apariţie a fost anunţată de către prezentator printr-o descriere etno-folclorică  a zonei unde s-a născut și care a propulsat-o spre marile culmi ale folclorului autentic românesc.  Artista a venit prin efortul şi prietenia pe care o are cu primăriţa comunei Stoina, Ioana Buşe, şi a început  prestaţia artistică acompaniata de un taraf din județul Olt, în aplauzele asurzitoare ale participanţilor care au întins o horă câmpenească  pe platoul betonat din faţa scenei, până la refuz.  Deși se grăbea să ajungă la alt eveniment, datorită profesionalismului și simpatiei de care se bucură în rândul românilor, marea interpretă de muzică populară a fost nevoită să prelungeasca  programul și să încânte, cu piesele ei culese din zona mehedinţeană, participanţii  la  eveniment. 
După terminarea prestației artistice a marii doamne a cântecului popular românesc, pe scenă  și-a făcut apariția, în aplauzele mulțimii, actrița craioveană Jeni Nicolau care -la rândul ei - a avut o prestație artistică de neuitat de cetățenii prezenți  la eveniment, din zonele arondate Văii Amaradia. Spectacolul oferit de marea actriță a scenei de comedie s-a încheiat cu discursul primăriţei comunei Stoina, Ioana Buşe care le-a mulţumit tuturor celor prezenţi la manifestare şi le-a promis că, ori de câte ori va avea ocazia, va organiza astfel de evenimente, pentru ca oamenii să uite măcar pentru o seara de greutăţile vieţii. După numărul mare de participanți, si anul acesta, evenimentul dedicat  Zilei Comunei Stoina s-a bucurat de un real succes,  fiind catalogat de reprezentanţii mass- media, ca fiind pe locul doi in ierharia evenimentelor desfăşurate pe Valea Amaradia.


                                                                                 Ionel Cilica-DEACONU

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu