>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Hollande: Franţa a fost o victimă a haosului generat de răspunsul SUA la atentatele din 11 septembrie


Franţa a fost o victimă a haosului cauzat de răspunsul Statelor Unite vizavi de atacurile de la 11 septembrie, a declarat preşedintele francez, Francois Hollande, cu ocazia împlinirii a 15 ani de la atentat, informează The Local.
Replica americană faţă de atacurile de la 11 septembrie a amplificat mai degrabă, în loc să învingă ameninţarea teroristă, consecinţele războiului din Irak fiind acum resimţite în Franţa, a declarat duminică Francois Hollande.
În cadrul unei postări pe reţeaua de socializare Facebook, în care Hollande comemora victimele atacurilor, acesta a reluat un titlu faimos apărut în ediţia ziarului Le Monde de după atentate.
"Da, în acea zi am fost cu toţii americani", a scris Hollande.
Dar liderul socialist, al cărui stat a fost afectat de o serie de atentate extremiste în ultimul an şi jumătate, a criticat violent răspunsul Statelor Unite.
"Răspunsul pe care Administraţia Statelor Unite l-a oferit vizavi de aceste atacuri...departe de a eradica ameninţarea, a fost să o extindă pe o suprafaţă mai mare, şi anume în Irak", a indicat preşedintele francez.
"Şi chiar dacă Franţa, prin intermediul lui Jacques Chirac, a refuzat pe bună dreptate să se alăture intervenţiei (în Irak) pe care a condamnat-o, ea a fost cu toate acestea victima consecinţelor haosului generat", a adăugat Hollande.
Observaţiile lui Hollande au fost considerate drept o referire la ascensiunea reţelei Stat Islamic (SI), care s-a format din organizaţia Al-Qaida în Irak.
Stat Islamic, care s-a extins apoi în Siria, a ordonat sau revendicat o serie de atacuri în Occident în ultima vreme, în mod special în Franţa, pe care a declarat-o o ţintă importantă.
Franţa a răspuns în faţa atacurilor teroriste intensificând bombardamentele asupra poziţiilor SI din Siria şi Irak.
Preşedintele francez a spus că fiecare atac terorist a fost precum o reconstituire a atentatului de la 11 septembrie, cu mulţimile de "vieţi îngropate, destine distruse şi familii îndurerate".
Acesta a mai declarat că democraţia va triumfa în cele din urmă, şi a cerut oamenilor să "nu capituleze niciodată în faţa fricii".(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu