>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Investitorii continuă să îşi retragă banii din acţiunile europene. Este un record mai lung decât cel stabilit de criza financiară

Acţiunile europene au început să piardă bani în fiecare săptămână de mai bine de şase luni, un şir care este mai lung chiar decât fostul record, stabilit de criza financiară, scrie Wall Street Journal.
Puţini investitori văd ieşirile masive de cash să se întrerupă curând, mai ales având în vedere câştigurile slabe din prima jumătate a anului şi băncile care se luptă în contextul incertitudinii politice.
Fluxul de bani a fost negativ în ultimele 29 de săptămâni, potrivit indicatorului EPFR Global. Aceasta marchează un record de când compania a început să colecteze aceste date în 2002. În 2007-2008, în plină criză, fluxul a fost negativ pentru 27 de săptămâni.
Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu 6,1% anul acesta, comparativ cu un câştig de 6,2% înregistrat de S&P 500.
La sfârşitul anului trecut, investitorii pariau pe Europa în condiţiile în care se aşteptau ca Statele Unite să crească dobânda de referinţă. Ratele mai mari ar putea scoate banii din acţiunile americane şi să îi direcţioneze pe investitori către Europa.
"La începutul acestui an, mulţi ziceau că acesta este anul Europei", a spus Daniel Morris, strateg la BNP Investment Partners. "Cred că este clar că nu a fost cazul", a adăugat el.
Până acum în Europa au fost ieşiri de 86 de miliarde de dolari, ceea ce a şters aproape două treimi din câştigurile de anul trecut de 123 mld. dolari.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu