>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Iohannis: După alegeri nu putem să discutam de altceva decât de un Guvern politic. Un guvern tehnocrat a fost o soluţie pentru o perioadă limitată

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, luni, că Guvernul nu ar fi destabilizat de eventuale candidaturi ale unor miniştri şi că nu este greşit ca anumite persoane care au devenit mai vizibile să decidă să intre în politică, adăugând că, după alegeri, nu se poate discuta decât despre un guvern politic.

"Nu cred că putem vorbi de o destabilizare. Vă amintiţi că, atunci când l-am nominalizat pe Cioloş ca premier, am spus că este nevoie de o reformare din interior a partidelor şi este nevoie şi de o deschidere pentru oameni noi. Desigur, oameni noi ar putea să vină şi din Guvern, fără să mă gândesc la cineva anume, dar teoretic, se poate imagina că anumite persoane care au devenit poate mai vizibile şi mai interesate de politică, prin funcţia lor, să se hotărască să intre în politică, nu ar fi greşit"
, a declarat preşedintele, întrebat dacă eventuale candidaturi ale unor miniştri ar destabiliza guvernul.
Iohannis: După alegeri nu putem să discutam de altceva decât de un Guvern politic. Un guvern tehnocrat, a fost o soluţie pentru o perioadă limitată
Preşedintele a mai spus că guvernul tehnocrat a fost o soluţie pentru o perioadă limitată şi că, după alegeri, nu se poate discuta decât despre guvern politic.
"Eu pot să vă spun părerea mea foarte simplu şi foarte clar: o ţară trebuie să aibă un guvern politic. E simplu de tot. Faptul că în această perioadă de criză am propus o persoana neafiliată politic şi vă amintiţi că l-am rugat la vremea respectivă pe Cioloş să propună un Guvern independent de politic, adică un guvern tehnocrat, a fost o soluţie pentru o perioadă limitată. Eu cred că după alegeri nu putem să discutam de altceva decât de un Guvern politic", a spus Iohannis. (Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu