>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

ISU Bucureşti: Oamenii ne-au sunat să ne ceară sfaturi despre cum să se adăpostească la cutremur


Cele mai multe dintre apelurile înregistrate la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au fost pentru informaţii despre cum să reacţioneze oamenii în caz de cutremur sau unde anume să se adăpostească, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bucureşti - Ilfov, Daniel Vasile.

"Nu ni s-a semnalat existenţa unor situaţii de urgenţă, ci pentru a ni se cere sfatul din partea unor cetăţeni cu privire la modul în care trebuie să reacţioneze. Aceştia se aflau în locuinţă şi nu ştiau dacă să părăsească locuinţa, să rămână în interior şi mai exact unde să se adăpostească în locuinţă. Având în vedere că nu era linia ocupată şi nu existau foarte multe situaţii de urgenţă, altele decât cele generate de cutremur, colegii din dispecerat au procedat la a discuta cu persoanele respective, a le calma, a le îndruma, pentru a lua măsurile oportune, în speţă de a rămâne în locuinţă, în zonele pe care le ştim cu toţii, departe de elementele de mobilier sau alte elemente care i-ar putea răni. Însă trebuie să tragem un semnal de alarmă pentru că dacă ar fi fost o situaţie mult mai gravă care ar fi generat şi pagube, blocarea liniilor telefonice ar fi însemnat o problemă"
, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti - Ilfov, Daniel Vasile.
Mihai Diaconescu, fizician al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), a declarat, sâmbătă, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că seismul cu magnitudine de 5,3 produs sâmbătă dimineaţă în zona seismică Vrancea nu a făcut pagube, magnitudinea fiind una moderată.
"Cutremurul s-a produs la ora 2.11, a avut o magnitudine de 5,3, adâncimea a fost de 91,6 kilometri, situat în zona seismogenă Vrancea, cutremure intermediare. Cutremurul nu a produs pagube, este considerat un cutremur de o magnitudine moderată, a fot resimţit la nivelul întregii zone estice şi sud-estice a României, inclusiv a ajuns până la Chişinău şi Cernăuţi precum şi în sud, în Bulgaria, în zona Varna-Burgas. A existat o singură replică de 2,7, la ora 2.48", a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Diaconescu, fizician al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).
Magnitudinea cutremurului care a avut loc sâmbătă dimineaţă în zona Vrancea a fost revizuită la 5,3, a anunţat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, după ce estimarea iniţială fusese de 6 şi apoi de 5,6. (Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu