>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Marcel Bărbuţ, acţionar şi CEO al AdePlast: Statul român nu susţine absolut deloc firmele locale în strategia ajutoarelor de stat

Producătorul român de materiale de construcţii AdePlast Ploieşti a criticat strategia guvernului de acordare a ajutoarelor de stat, considerând că favorizează companiile foarte mari, de afară şi nu susţine deloc firmele locale.

„Ne-a lovit foarte puternic faptul că statul român le dă bani numai la străini sau dă bani la firme inexistente şi fără niciun fel de trecut. În mod sigur ne-a afectat şi a afectat mulţi români care vor să investească. Statul român susţine numai companii foarte mari, foarte puternice de afară, care ar putea singure să-şi desfăşoare investiţiile, nu susţine absolut deloc firmele româneşti“
, susţine Marcel Bărbuţ, acţionar şi CEO al AdePlast.
Marcel Bărbuţ, acţionar şi CEO al AdePlast: Statul român nu susţine absolut deloc firmele locale în strategia ajutoarelor de stat
Investiţia totală s-ar fi ridicat la 126 de milioane de lei, dintre care aproape jumătate ar fi reprezentat contribuţia statului pentru un proiect în Oradea, potrivit informaţiilor Ministerului de Finanţe.
„De acei bani depindea foarte mult proiectul, căutăm soluţii, căutăm alternativă de la fonduri de investiţii, purtăm discuţii cu băncile. Deocamdată nu putem să-l facem decât dacă găsim alte soluţii de finanţare“, mai spune Bărbuţ.
AdePlast a fost a şaptea companie respinsă din schema ajutoarelor de stat, cu 63 de puncte. Dacă s-ar fi realizat proiectul, ar fi creat în jur de 165 de noi locuri de muncă, potrivit lui Marcel Bărbuţ.
Compania operează în prezent trei fabrici, la Oradea, Roman şi Ploieşti. AdePlast a avut anul trecut 282 de angajaţi.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu