>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Miniştrii de Externe din UE se întâlnesc, timp de 2 zile, la Bratislava. Situaţia din Turcia şi relaţiile cu Rusia, pe agenda summitului

Miniştrii de Externe din statele UE se vor întâlni pentru două zile la Bratislava pentru a discuta despre situaţia din Turcia, dar şi despre relaţiile cu Rusia în contextul continuării crizei din Ucraina, informează Reuters pe pagina electronică.
Miniştrii de Externe din statele UE se vor întâlni pentru două zile la Bratislava pentru a discuta despre situaţia din Turcia, dar şi despre relaţiile cu Rusia în contextul continuării crizei din Ucraina, informează Reuters pe pagina electronică.
Discuţiile care sunt programate să înceapă vineri se vor axa pe tema relaţiilor viitoare cu Turcia, în condiţiile în care degradarea situaţiei drepturilor omului din această ţară ar putea duce la suspendarea negocierilor de aderare cu Ankara.
Un alt subiect major ar urma să fie cel al relaţiilor cu Rusia, în contextul continuării crizei din Ucraina.
Advertisement Aceasta este prima întâlnire la nivel ministerial organizată de autorităţile de la Bratislava de când Slovacia a preluat preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, în luna iulie.
Pe agenda discuţiilor nu se numără ieşirea Marii Britanii din UE, însă un reprezentat al Ministerului slovac de Externe a declarat că totuşi ar putea să fie subiectul discuţiilor informale între unii participanţi.
Uniunea Europeană trebuie să repare relaţiile cu Turcia, a declarat ministrul slovac de Externe, Miroslav Lajcak, cu ocazia reuniunii miniştrilor de Externe din statele UE, la care va participa şi ministrul turc de Externe, Omer Celik.
"Turcia este un partener important şi trebuie să spunem clar ce ne dorim de la Turcia şi cu Turcia şi mă aştept ca după întâlnirea de mâine vom reuşi să îmbunătăţim, normalizăm atmosfera între UE şi Turcia," a spus Lajack.
Ankara a acuzat UE că a condamnat târziu şi şovăelnic lovitura de stat din Turcia, iar în acelaşi timp l-a criticat pe preşedintele Erdogan pentru că ar fi iniţiat o amplă campanie de epurare care a vizat oficiali din poliţie şi armată, dar şi jurnalişti sau profesori.
Înrăutăţirea relaţiilor dintre UE şi Turcia a stârnit temeri că Ankara ar putea să renunţe la acordul privind limitarea imigraţiei, fapt ce ar duce la reizbucnirea crizei refugiaţilor.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu