>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

REGELE CIOABĂ ȚINTEȘTE UN LOC ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI

 
La sfârșitul săptămânii trecute, vineri 16 septembrie 2016, la Sibiu a avut loc Conferința Națională a Partidului Alianța Democrată a Romilor din România. Conferința Națională s-a desfășurat  la sediul PADR situat în imediata vecinătate a Palatului regelui romilor de pretutindeni Dorin Cioabă și a avut ca temă pregătirea acestui partid pentru alegerile parlamentare ce au loc la sfârșitul anului, înființarea de filiale pe întreg teritoriul țării și problemele sociale cu care se confruntă romii din România. Conferința Națională a PADR a început la ora 11.00 și a fost prezidată de regele Dorin Cioabă în calitate de președinte al partidului, care le - a urat participanților, în limba țigănească un bun venit. După  prezentarea programului de desfășurare a conferinței, regele Cioabă i-a invitat pe președinții filialelor județene ale PADR din țară să își prezinte problemele cu care se confruntă romii în județele pe care le reprezintă, sprijinul pe care îl au din partea autorităților locale compentente de a le rezolva aceste problem și demersurile pe care trebuie să le facă pentru rezolvarea acestor aspecte care să ducă la îmbunătățirea condițiilor de trai.
Romii au acuzat autoritățile statului român de discriminare și nepăsare în rezolvarea problemelor sociale                      
Rând pe rând, reprezentanții romilor din județele României au criticat neimplicarea autorităților statului român în rezolvarea unor problem de ordin social și piedicile pe care le pun funcționarii Caselor de Pensii din România în obținerea pensilor lunare pe care trebuie să le primească din partea Germaniei ca daune pentru perioada deportărilor forțate în Transnistria și persecuților suferite de aceștia pe perioada deportării. De asemenea, romii s-au plâns și de faptul că statul german întârzie să le plătească celelalte sume bănești pe care, o parte dintre cei care au fost persecutați pe perioada nazismului în anii deportărilor, nu le - au primit, și că statul german așteaptă să le moară bătrânii care au suferit în Transnistria, pentru a nu le mai da banii ce li se cuvin.                                                                                                                                                    În rezolvarea acestei probleme, regele Cioabă le-a arătat președinților de filiale ale PADRR acțiunea și documentele istorice din perioada persecuțiilor care se află depuse la dosarul cauzei, ce se află pe rolul Curții Europene de la Strasbourg și le-a promis acestora că se va zbate pentru ca această problemă să fie rezolvată într-un termen rezonabil. 
Regele Cioabă acuză statul român de neimplicare în rezolvarea problemelor pe care le au  romii                                                                                                                                                         
La finalul Conferinței Naționale a Alianței Democrate a Romilor din România, președintele acestui partid și rege al țiganilor de pretutindeni  a  acordat un interviu video în exclusivitate pentru ziarul Universul,  în care a declarat că partidul pe care îl conduce are în țară -  până la momentul actual, 18 organizații județene și mai sunt în lucru organizatoric alte 10 organizații care vor fi înființate într-un termen scurt, și în termen de maxim două - trei săptămâni, o sa aiba loc adunarea generală a partidului, unde se va alege o noua conducere și unde va fi votată o strategie pentru următoarea perioadă. La nivel național PADRR are peste 40 de mii de membrii  înscriși cu carnet, dar numărul este mult mai mare pentru că sunt foarte mulți susținători neînscriși până în momentul de față. De asemenea, pe lângă alte probleme de ordin social, regele Cioabă s-a plâns că problema numărul unu este că, de 25 de ani țiganii nu se pot coaliza pentru a deveni o mare forță  spre a putea să creeze un grup parlamentar. “Organizațile romilor, sau romii în general, nu doresc să susțină,  prin votul lor, organizațiile romilor. De fiecare data,  au vândut votul lor, într-un fel sau altul, și din această cauză  avem multe problem, pentru că -  chiar dacă suntem 3 milioane de locuitori - ,  până  acum nu am avut un parlamentar ales democratic,  pentru că  legea permite să  fie ales un singur candidat din oficiu  al minorității  rome  in Parlamentul Romaniei, și doar la acela ne-am rezumat în ultimi ani”. La finalul interviului,  regele Dorin Cioabă  s-a plâns de neimplicarea statului român în rezolvarea problemelor cu care se confruntă romii  și că,  dacă au dat anumite posturi în ministere membrilor cumunității de romi, acestea nu lucrează pentru romi și, practic, ajutorul este inexistent.
                                                                                                                                 
                                                                                 Ionel Cilica-DEACONU

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu