>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la US Open: A fost un meci foarte greu, nu ştiu cum am reuşit să revin

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, ocupanta locului 5 în clasamentul WTA, a câştigat, sâmbătă, scor 6-1, 2-6, 6-4, meciul disputat cu Timea Babos din Ungaria, în şaisprezecimile de finală ale turneului de la US Open, dotat cu premii totale în valoare de 22,102,700 de dolari.

"A fost un meci foarte greu, nu ştiu cum am reuşit să revin. Timea a jucat extraordinar în setul doi şi a avut 3-1 în setul trei. Am încercat să revin, să rămân concentrată şi să lupt în continuare, deoarece ştiam că va fi greu până la sfârşit. Am făcut tot ce putut şi mă bucur că am câştigat.
Am început bine meciul, ea a făcut câteva greşeli uşoare, apoi a lovit puternic şi s-a mişcat bine. Am încercat tot, am încercat să schimb tactica şi cred că de aceea am câştigat, pentru că am fost mai bună pe final", a declarat Halep la finalul partidei.
Partida a durat două ore şi zece minute . Primul set a fost, practic, unul fără prea multe emoţii pentru Simona, care a început cu break şi a condus ostilităţile de la un capăt la altul. Nu i-a lăsat nicio şansă adversarei mai slab cotate şi s-a impus, scor 6-1, după doar 26 de minute.
Începând cu actul secund, partida a luat o întorsătură nefavorabilă Simonei Halep. Sportiva din Constanţa nu s-a mai ridicat la nivelul din primul set, când nu i-a lăsat nicio şansă Timeei Babos, iar jucătorea din Ungaria s-a desprins decisiv după o serie de break-uri. În final, Timea Babos a câştigat setul doi, scor 6-2.
Setul decisiv a început prost pentru Halep, care a fost condusă cu 2-0. A câştigat game-ul următor, însă Babos şi-a făcut serviciul şi s-a distanţat din nou. Simona a revenit şi a condus cu 4-3, însă s-a văzut egalată din nou, la patru. În final, favorita numărul cinci a turneului de la Flushing Meadows s-a impus, scor 6-4, după o dublă greşeală a lui Babos în ultimul game.
În turul următor, sportiva de 24 de ani o va întâlni pe Carla Suarez Navaro din Spania. Pentru calificarea în optimi, Halep va încasa un cec în valoare de 235,000 de dolari şi 240 de puncte WTA.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu