>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Wuhan: Sper ca anul acesta să reuşesc un parcurs mai bun

Simona Halep, aflată pe locul 5 WTA, s-a calificat, joi dimineaţă, în semifinalele turneului Premier 5 de la Wuhan, disputat pe hard şi dotat cu premii totale de 2.589.000 de dolari, după ce a învins-o, scor 6-4, 6-2, pe Madison Keys (SUA, 9 WTA) în sferturile de finală ale competiţiei.

Partida a durat o oră şi 16 minute şi a fost începută ezitant de Simona Halep, care i-a permis sportivei din Statele Unite să se desprindă la 2-0 şi 3-1, dar a patra favorită de la Wuhan nu a cedat şi a întors setul în favoarea sa. Halep a câştigat imediat pe serviciul adversarei şi a egalat, scor 3-3. Sportiva originară din Constanţa, care a împlinit marţi vârsta de 25 de ani, a mai făcut un break în game-ul nouă şi a închis apoi manşa în favoarea sa, cu 6-4.
Setul secund a fost la discreţia Simonei Halep, care nu şi-a pierdut deloc serviciul şi a reuşit să câştige de două ori pe serviciul advers, pentru a se impune cu 6-2. În schimb, Halep a avut, de-a lungul meciului, 7 şanse de break, dintre care a concretizat cinci. Două a fost şi numărul dublelor greşeli comise de jucătoarea română, care a avut un procentaj la primul serviciu de 65 la sută.
Simona Halep şi-a asigurat astfel un cec în valoare de 117,770 de dolari şi 350 de puncte WTA, iar în runda următoare va juca cu învingătoarea dintre Johanna Konta (13 WTA) şi Petra Kvitova (16 WTA).
Simona Halep, a patra favorită şi numărul 5 WTA, a declarat după victoria cu Madison Keys (SUA, 9 WTA) că diferenţa în acest joc s-a făcut la retur.

"M-am bucurat de timpul petrecut pe teren, le mulţumesc tuturor celor care au venit astăzi să urmărească meciul. Ştiam că va fi o partidă grea, am returnat bine. Sper ca anul acesta să reuşesc un parcurs mai bun la Turneul Campioanelor decât la ediţia precedentă. Vreau să mă simt bine pe teren pentru că doar atunci când mă simt bine pot juca la nivel înalt", a declarat Simona Halep la finalul întâlnirii cu Madison Keys din sferturile de finală de la Wuhan.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu