>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Suspectul atentatelor din New York şi New Jersey, Ahmad Rahami, inculpat pentru folosirea unor arme de distrugere în masă

Suspectul atentatelor din New York şi New Jersey, Ahmad Khan Rahami, a fost inculpat pentru folosirea unor arme de distrugere în masă, potrivit unui document transmis de procurorul districtului Sud al statului american New York, Preet Bharara.

Tânărul de 28 de ani a fost de asemenea inculpat pentru atac cu bombă într-un loc public, distrugerea unor bunuri private şi folosirea unui dispozitiv pentru a comite o crimă violentă, potrivit Le Fgaro.
Anterior, el fusese inculpat pentru tentative de omor în urma unui schimb de focuri pe care l-a avut luni cu forţele de ordine.
Ahmad Rahami este suspectat că a plasat, sâmbătă şi duminică, patru bombe artizanale, dintre care două au explodat.
Prima explozie a avut loc în orăşelul Seaside Park din statul american New Jersey sâmbătă dimineaţa iar a doua, soldată cu 29 de răniţi, la New York, în zona Chelsea, sâmbătă seara.
Potrivit documentului, ancheta a arătat că suspectul a cumpărat, în iunie, iulie şi august, elemente care ar putea face parte din componenţa unui dispozitiv exploziv. Acesta a cumpărat acid citric, circuite imprimate şi elemenete de aprindere de la distanţă a unor dispozitive pirotehnice.
În urma anchetei s-a aflat de asemenea că două telefoane mobile folosite pentru declanşarea bombelor artizanale au fost procurate dintr-un magazin situat în apropierea apartamentului lui Ahmad. Suspectul avea un abonament pentru unul dintre telefoane.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu