>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Trei zile au mai rămas pentru românii din afara ţării să se înscrie în Registrul electoral. 9.116 de alegători înscrişi până acum


Ministerul Afacerilor Externe a anunţat luni că au mai rămas doar trei zile până la încheierea perioadei de înscriere a românilor din străinătate în Registrul electoral pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

"Până la 14 septembrie 2016, orele 24:00, cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate pot depune personal sau pot transmite prin poştă sau prin e-mail la ambasada sau consulatul din statul în care locuiesc solicitarea de înscriere în Registrul electoral, optând fie pentru a-şi exercita votul prin corespondenţă, fie pentru a solicita înfiinţarea unei secţii de votare în localitatea de reşedinţă"
, potrivit unui comunicat de presă emis de MAE.
Trei zile au mai rămas pentru românii din afara ţării să se înscrie în Registrul electoral
De asemenea, înscrierile pot fi trimise şi pe e-mail. După completarea, semnarea şi datarea cererii de înscriere a alegătorului, aceasta trebuie scanată şi trimisă pe adresa de e-mail a ambasadei/consulatului împreună cu o copie scanată a paşaportului valabil pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate sau cu o copie scanată a cărţii de identitate valabile şi o copie scanată a documentului care atestă reşedinţa pentru cetăţenii români cu reşedinţa în străinătate.
Un număr de 9.116 alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate au depus până luni cereri de înscriere în Registrul electoral, 6.673 dintre aceştia optând pentru votul prin corespondenţă, în contextul în care au mai rămas doar 3 zile până la încheierea perioadei de înscriere.
Potrivit unui comunicat al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), cererile de înscriere în Registrul electoral cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă au fost depuse de cetăţeni români cu domiciliul sau reşedinţa în 2.209 localităţi din 44 de ţări, iar cele cu opţiunea pentru votul în secţiile de votare au fost depuse de cetăţeni români cu domiciliul sau reşedinţa în 496 de localităţi din 33 de ţări.
Localităţile din străinătate unde a fost atins pragul minim de 100 de alegători înscrişi în Registrul electoral necesar pentru organizarea unei noi secţii de votare sunt Soroca, Căuşeni şi Carabetovca din Republica Moldova.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu