>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Turcia va continua acordul cu UE privind imigraţia şi cere liberalizarea regimului vizelor: "Da, aplicăm acordul şi vom continua să-l punem în aplicare din motive umanitare"

Turcia va continua să aplice acordul cu Uniunea Europeană privind imigraţia, dar nu va accepta noi măsuri de limitare a imigraţiei până când UE nu va liberaliza regimul vizelor pentru cetăţenii turci, a declarat ministrul pentru Afaceri Europene, Omer Celik, citat de site-ul agenţiei Dpa.

Oficialul turc a făcut aceste declaraţii după întâlnirea cu miniştrii de Externe ai statelor membre UE, care a avut loc sâmbătă la Bratislava.
"Da, aplicăm acordul [privind imigraţia], şi vom continua să-l punem în aplicare din motive umanitare," a spus oficialul turc, care a avertizat că "probabil nu va fi suficient în cazul apariţiei unor noi crize" provocate de afluxul de imigranţi.
Celik a mai adăugat că "Fără liberalizarea regimului vizelor, Turcia nu va lua parte la implementarea de noi mecanisme" pentru a limita afluxul de imigranţi.
Oficialul a mai afirmat că este "iraţională" cererea ca Ankara să-şi schimbe legislaţia antiterorism, având în vedere ameninţările teroriste din Turcia.
Ankara a acuzat UE că a condamnat târziu şi şovăelnic lovitura de stat din Turcia, iar în acelaşi timp l-a criticat pe preşedintele Erdogan pentru că ar fi iniţiat o amplă campanie de epurare care a vizat oficiali din poliţie şi armată, dar şi jurnalişti sau profesori.
Înrăutăţirea relaţiilor dintre UE şi Turcia a stârnit temeri că Ankara ar putea să renunţe la acordul privind limitarea imigraţiei, fapt ce ar duce la reizbucnirea crizei refugiaţilor.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu