>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

100 de angajaţi din Penitenciarul Colibaşi protestează. Ei cer demiterea ministrului Justiţiei

100 de angajaţi din Penitenciarul Colibaşi şi Penitenciarul - Spital Colibaşi protestează joi în faţa celor două penitenciare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, eliminarea deficitului de penitenciar şi a inechităţilor salariale, potrivit unui comunicat al Sindicatului Omnia.

"100 de angajaţi din Penitenciarul Colibaşi şi Penitenciarul - Spital Colibaşi protestează astăzi 06.10.2016 în faţa celor două penitenciare pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, eliminarea deficitului de penitenciar şi a inechităţilor salariale. Alături de colegii care vor protesta în faţa penitenciarelor de la Târgşor, Miercurea Ciuc, şi Oradea aceştia cer demiterea ministrului Raluca Prună pentru incompetenţă", se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Omnia din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.
Săptămâna viitoare fiecare angajat va depune plângeri prealabile împotriva directorilor de penitenciare, aceştia fiind ameninţaţi de mii de procese în contencios administrativ şi de plângeri penale
Angajaţii din închisori îi reproşează ministrului Raluca Prună "lipsa de profesionalism în gestionarea problemelor sistemului penitenciar şi lipsa de interes pentru condiţiile de lucru ale personalului care lucrează exact în aceleaşi condiţii mizerabile pe care le deplânge, ori de câte ori are ocazia, în cazul deţinuţilor".
Sindicaliştii reamintesc că sunt peste 1,5 milioane de ore suplimentare, iar directorii penitenciarelor şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor au luat deja măsura amânării acordării unor concedii şi au notificat beneficiarii de forţă de muncă referitor la posibilitatea iminentă a sistării colaborării din lipsă de personal. Potrivit estimărilor ANP, există un deficit de 8.000 de angajaţi la nivelul sistemului penitenciar.
"Ministrul justiţiei refuză să pună în aplicare măsuri salariale compensatorii aprobate de Guvern pentru tot sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, deşi legea (OUG 20/2016) face referire expresă la angajaţii penitenciarelor ca şi beneficiari, pretextând că încă nu s-a hotărât şi cerând - în mod repetat - termene pentru a lua o decizie, deşi termenul de aplicare este depăşit", potrivit documntului citat.
Protestele angajaţilor din penitenciare vor continua până la soluţionarea revendicărilor. Personalul continuă sa refuze sa efectueze ore suplimentare, iar săptămâna viitoare vor fi organizate alte proteste in fata penitenciarelor. Începând cu jumătatea lunii octombrie protestele se vor muta în faţa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a Ministerului Justiţiei.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu