>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Alina Gorghiu, audiată la instanţa supremă în dosarul lui Mihai Vlasov

Alinei Gorghiu, preşedintele PNL, a ajuns miercuri dimineaţa la sediul instanţei supreme în dosarul în care Mihail Vlasov, fost preşedinte al Camerei de Comerţ a României, este acuzat că a intervenit la un deputat pentru a îi fi susţinute interesele.

"Instanţa va decide dacă declaraţia mea e hotărâtoare sau nu. Sunt mai mulţi martori în cauză, a fost o achitare în fond. Voi răspunde la toate întrebările instanţei. Statutul de martor este un statut firesc într-un stat de drept normal. Vii, dai lămuriri instanţei, dacă ştii spui ce ştii, dacă nu ştii spui ca nu ştii şi, evident, că trebuie să ajuţi instituţiile din România. În orice situaţie mă voi prezenta, nu doar la Înalta Curte, dacă voi fi solicitată",
a declarat Alina Gorghiu la sediul instanţei supreme.
În aceeaşi cauză au fost audiaţi Bogdan Olteanu şi Florin Iordache. Prima instanţă a dispus achitarea lui Mihail Vlasov, DNA contestând decizia cu apel.
În 15 iunie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Mihail Vlasov într-un nou dosar de corupţie, el fiind acuzat că, în 26 februarie 2013, în calitate de preşedinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), i-a cerut unui deputat "să îi susţină interesele", prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat "Lege privind registratorii comerciali şi activitatea de înregistrare în registrul comerţului".
Solicitarea a fost formulată în contextul în care Mihail Vlasov îşi dorea adoptarea unui act normativ prin care Camera de Comerţ şi Industrie a României să poată prelua Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, potrivit rechizitoriului procurorilor.
În schimbul susţinerii proiectului de lege, Vlasov Mihail, în calitatea sa de preşedinte al Colegiului de conducere al Camerei Naţionale, i-a promis deputatului respectiv, la cererea acestuia, că îl va numi în funcţia de arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României.
În cadrul actului de sesizare a instanţei, apare informaţia conform căreia iniţiatorii proiectului vizat de anchetatori au fost parlamentarii: Aurel Vainer, Alina Gorghiu, Klarik Laslo-Attila, Attila Marko, Mircea Grosaru şi Florin Iordache.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu