>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Cină pe întuneric, o provocare lansată de nevăzătorii braşoveni

Braşovenii sunt invitaţi să experimenteze provocările prin care trece un nevăzător, în acest sens fiind invitaţi să ia cina pe întuneric la un restaurant din centrul vechi al oraşului, transmite corespondentul MEDIAFAX
"Cină pe întuneric", un eveniment de conştientizare a dificultăţilor cu care se confruntă persoanele nevăzătoare, a fost iniţiat de Asociaţia "Bastonul Alb" în colaborare cu Asociaţia de Integrare Socială şi Protecţia Mediului Feed-Back Braşov (Centrul de Voluntariat Braşov).
"Persoanele care vor lua parte la proiect vor fi invitate să ia cina într-un mediu care să nu aibă vreo sursă de lumină, creându-se astfel un mediu în care trăieşte un nevăzător. Cei care vor lua masa vor fi serviţi de persoane cu dizabilităţi vizuale, participanţii fiind puşi în situaţia de a cere ei ajutorul unei persoane nevăzătoare, o persoană care cunoaşte alfabetul Braille, pentru descifrarea textului de pe meniuri. Prin încercarea descifrării textului Braille, ne dorim ca participanţii să perceapă cât de greu îi este unui nevăzător să se plieze pe cerinţele zilnice fără a avea mijloacele necesare – accesibilizare în Braille", a declarat Irina Coşescu, vicepreşedintele Asociaţiei "Bastonul Alb".
Evenimentul are şi o componentă caritabilă, pentru a strânge fonduri şi a determina administratorii restaurantelor din Braşov să se adapteze nevoilor persoanelor nevăzătoare prin publicarea de meniuri scrise în Braille.
"Evenimentul are ca scop strângerea de fonduri pentru ca un număr cât mai mare de restaurante din oraşul Braşov să fie accesibile nevăzătorilor – meniuri scrise în Braille. De asemenea, dorim ca din fondurile atrase să realizăm panouri inscripţionate cu mesajul: Prietenos cu nevăzătorii, pentru localurile care doresc să susţină iniţiativa", a mai spus Irina Coşescu.
Activitatea face parte din proiectul "Energie pentru Tinerii Antreprenori" iniţiat de Young Union of People with Initiative (Portugalia), în parteneriat cu Asociaţia de Integrare Socială şi Protecţia Mediului Feed-Back, Braşov şi alte 5 organizaţii de tineret din Europa şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus.
Evenimentul va avea loc duminică seara, la un restaurant din centrul vechi al Braşovului, de pe strada Republicii.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu