>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade în Vrancea

Un seism cu magnitudnea de 3,6 grade s-a înregistrat duminică dimineaţa în Vrancea, la o adâncime de 126 kilometri, anunţă Institutul Naţional de Fizica Pământului.

Cutremurul a fost înregistrat la ora 08.56.
Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea de moment de 5,3 grade s-a produs sâmbătă în sud-vestul Mării Negre, în largul coastelor Turciei, la circa 200 de kilometri sud-est de ţărmul României, anunţa Institutul american de geofizică (USGS). Potrivit Institutului de cercetare a seismelor şi Observatorului Kandilli din cadrul Universităţii Bogazici, cutremurul a avut o magnitudine de 4,8 grade, în timp ce Centrul seismologic european-mediteranean (EMSC) a estimat magnitudinea cutremurului la 5,2 grade, relata cotidianul turc Daily Sabah.
Seismul a fost resimţit în câteva provincii din nord-vestul Turciei, unde a provocat panică pentru scurtă durată, dar şi în Istanbul. Nu au fost raportate victime sau pagube materiale serioase.
Seismul a avut loc sâmbătă la ora 11.18 (11.18, ora României), în sud-vestul Mării Negre, la adâncimea de doar 4,7 kilometri.
Epicentrul a fost la circa 120 de kilometri nord-nord-vest de oraşul turc Ereğli, la 131 de kilometri nord de Istanbul şi la circa 200 de kilometri sud-est de Vama Veche (România).
La data de 24 septembrie a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5,6, în regiunea Vrancea, fiind resimţit în cea mai mare parte a ţării, în Bucureşti şi peste graniţă, conform Institutului Naţional de Fizica Pământului.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu