>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Peste o sută de copii de la o grădiniţă din Calafat sunt testaţi de medici, după ce o îngrijitoare a fost diagnosticată cu TBC

Peste o sută de preşcolari de la o grădiniţă din Calafat sunt testaţi de medici pentru a se stabili dacă au tuberculoză, după ce înrgijitoarea unităţii de învăţământ a fost diagnosticată cu această boală, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Cazul a fost semnalat la o grădiniţă cu program prelungit, structură a Şcolii Gimnaziale "Gheorghe Brăescu“ din Calafat.
Îngrijitoarea unităţii de învăţământ a ajuns la spital cu TBC, iar acum preşcolarii care au luat contact cu ea sunt testaţi pentru a se stabili dacă au fost infectaţi.
"Directoarea m-a informat că îngrijitoarea a fost diagnosticată cu TBC şi i-am spus să informeze de urgenţă Direcţia de Sănătate Publică. S-a decis testarea copiilor care au intrat în contact cu îngrijitoarea şi s-a făcut dezinfecţia sălilor sub supravegherea autorizată a celor de la DSP. (...) Sunt 113 copii în total. Vom verifica dacă îngrijitoarea respectivă a luat contact şi cu bucătăria, dacă avea asta în fişa postului şi toate cele ce decurg”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, Lavinia Craioveanu.
Testarea preşcolarilor este efectuată de medicii Dispensarului de Pneumoftiziologie din Calafat, potrivit doctorului Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.
“S-a decis ca toţi contacţii, membri ai familiei şi cei de la serviciu, să fie testaţi. Vor fi efectuate aceste examinări în cursul zilei de astăzi şi mâine (luni şi marţi - n.r.)", a spus purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu