>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Tony Blair ar putea reveni în politică, denunţând abordarea Theresei May în sensul unui "Brexit dur": ”Marea Britanie a devenit un stat cu partid unic”


Fostul premier laburist Tony Blair sugerează că ar putea reveni în prim-planul scenei politice britanice, denunţând intenţiile Guvernului conservator condus de Theresa May de a genera o desprindere "dură" a Marii Britanii de Uniunea Europeană, informează BBC News online.

Tony Blair, care a avut trei mandate de premier şi s-a retras din activitatea politică britanică în anul 2007, a avertizat, într-un interviu acordat revistei Esquire, că Marea Britanie a devenit "un stat cu sistem de partid unic", denunţând alternanţa electoratului între un Guvern conservator care pledează pentru un "Brexit dur" şi între un Partid Laburist cu politici de tip "ultrastânga" desuete.
"Este o tragedie pentru politica Marii Britanii că s-a ajuns la a face alegeri între un Guvern conservator ce se îndreaptă spre un Brexit dur şi un Partid Laburist ultrastânga care aplică un set de politici ce ne duc înapoi în anii 1960. În acest moment, Marea Britanie a devenit un stat cu partid unic. Este ceva foarte greşit", a argumentat Tony Blair.
"Nu ştiu dacă există un rol pentru mine... Există o limită în privinţa a ceea ce vreau să spun despre poziţia mea în acest moment. Tot ce pot spune este constatarea despre situaţia politică. Am o poziţie vehementă despre situaţie? Da. Sunt motivat de acest lucru? Da. În ce direcţie mă îndrept de aici? Ce vreau exact să fac? Acestea sunt întrebări deschise", a subliniat Blair.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu