>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video DECLARAŢIA ZILEI - Dragnea, atac la Iohannis: Să ieşi înaintea alegerilor, să spui pe cine ai prefera, respectiv pe Cioloş şi pe cine nu ai pune, asta încalcă grav Constituţia. VIDEO


Liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat pe Iohannis că "a intrat masiv în campania electorală" şi că "încalcă grav Constituţia". "PSD va ţine cont de ceea ce vor românii şi de asta trebuie să ţină cont şi preşedintele Iohannis", a spus Dragnea, în replică la anunţul preşedintelui Iohannis că nu va desemna ca premier o persoană urmărită sau condamnată penal.

"Ca să aduc în discuţie ar însemna să îl iau în serios. Nu îl iau în serios. Nu e nevoie să am un plan B pentru că nu ştiu cine a definit planul A. Am spus că vreau ca PSD să câştige alegerile, să poată să facă majoritate în special cu ALDE şi să meargă la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru care să meargă la Cotroceni votate de oameni"
, a spus Dragnea.
"Unii preşedinţi de ţară, alţii de partide, spun ei cum trebuie să voteze oamenii, cum nu au voie uitând că au ajuns acolo pe votul oamenilor (...) Propunerea care va veni de la cei care vor câştiga alegerile va fi acceptată de preşedinte. PSD va ţine cont de ceea ce vor românii şi de asta trebuie să ţină cont şi preşedintele Iohannis. Am văzut că a tăcut inteligent până acum. Putea să continue. A intrat masiv în campania electorală", a adăugat Dragnea.
Liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat marţi pe preşedintele Klaus Iohannis de ''desconsiderarea Constituţiei'' şi a afirmat că el crede că ''şeful statului se va suspenda din ce în ce mai mult''.
''Îi doresc foarte mult succes în a proceda la desconsiderarea Constituţiei. Eu nu am spus niciodată că vreau să fiu prim-ministru. Nici nu am spus cu cine vrem să mergem la Cotroceni cu propunerea de prim-ministru. Iohannis confirmă acum ceea ce am spus mai de mult, ceea ce îi spune doamna co-preşedintă sau acum nu ştiu, am înţeles că e preşedinte la PNL. Adică nu vrea să îi iasă din cuvânt. Să ieşi înaintea alegerilor, să spui pe cine ai prefera, respectiv pe Cioloş şi pe cine nu ai pune, asta încalcă grav Constituţia. Eu cred că în felul ăsta se va suspenda din ce în cel mai mult'', a afirmat Dragnea.
El a spus că PSD nu-l va susţine pe Cioloş pentru un nou mandat de prim-ministru şi s-a declarat încrezător că preşedintele Iohannis va accepta propunerea de şef al guvernului venită de la ''cei care vor câştiga alegerile''.
''Vreau ca PSD să câştige alegerile, să poată să facă majoritate şi să poată să meargă la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru. (...) Propunerea venită de la cei care vor câştiga alegerile va fi acceptată de Iohannis. Aşa cred eu'', a adăugat liderul PSD.
''Iohannis e cu PNL şi de partea cealaltă PSD. Şi dacă mai e supărat poate să mai pună nişte copoi pe noi. Îi aşteptăm. Din instituţiile statului. Să nu creadă că suntem nişte proşti pe aici prin ţară'', a avertizat el.
Preşedintele Klaus Iohannis a respins marţi categoric posibilitatea de a desemna ca premier o persoană urmărită sau condamnată penal, indiferent de susţinerea pe care ar avea-o în Parlament, în opinia sa integritatea fiind ''criteriul eliminatoriu''.
Prin această declaraţie, Klaus Iohannis îi exclude, practic, de pe lista potenţialilor premieri pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului, dar şi pe Victor Ponta, urmărit penal de procurorii anticorupţie în două dosare.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu