>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Viktor Orban a catalogat drept "remarcabil" rezultatul referendumului din Ungaria

Premierul ungar Viktor Orban a catalogat drept "remarcabil" rezultatul referendumului din ţara sa, adăugând că numărul de voturi pentru respingerea cotelor de imigranţi l-a depăşit pe cel pentru aderarea Ungariei la UE, în 2004, relatează MTI.

La referendumul privind apartenenţa Ungariei la UE, 3.056.000 de persoane au votat pentru alăturarea la Blocul comunitar, iar acum 3.204.000 de persoane au votat "nu", fără a lua în considerare voturile etnicilor ungari din afara graniţelor, a spus Orban.
El a mai spus că rata de participare la referendum a fost cu 15 la sută mai mare decât la ultimele alegeri europarlamentare din 2014. "Arma va fi destul de puternică la Bruxelles", a spus oficialul ungar, comentând rezultatul referendumului.
"Putem fi mândri că noi ungurii am fost primii şi până acum singurul stat membru UE care şi-a exprimat opinia în problema migraţiei. Acesta a fost lucrul care trebuia făcut. A fost ceva onorabil ", a spus Orban.
Întrebarea "cu cine vom trăi, ce se va alege de cultura noastră şi de modul nostru de viaţă" va fi unul dintre subiectele cele mai importante în anii care vor veni, a spus premierul.
Problema este acum cum răspunde UE la valul de migraţie în masă din zilele moderne. Propunerea UE a fost să deschidă porţile imigranţilor şi să îi distribuie în statele membre, a spus el, subliniind că la referendum, cetăţenii ungari transmis clar că doar ei pot decide cu cine să trăiască.
"Bruxelles sau Budapesta. Aceasta era întrebarea. Iar noi am hotărât că dreptul de a decide revine exclusiv Budapestei", a spus el.
Orban a mai precizat că referendumul reprezintă primul pas important dintr-un "drum lung" înainte. Ungaria va avea de înfruntat multe bătălii dure de-a lungul drumului, a adăugat el.
Biroul Naţional Electoral (NVI) din Ungaria a anunţat oficial, dumincă noapte, că referendumul din Ungaria privind cotele de imigranţi impuse de UE este invalid deoarece numărul de voturi valabil exprimate nu a atins pragul de 50 la sută plus unu.
Şeful NVI Ilona Palffy a declarat că după numărarea a 98,82 la sută din voturi, numărul de voturi valide a fost de 3,2 milioane. Pentru ca referendumul să fi fost declarat valid ar fi fost nevoie de peste 4,1 milioane de voturi.
Dintre participanţii la referendumul ungar, 98,32 la sută au votat pentru respingerea cotelor de imigranţi impuse de UE, potrivit rezultatelor obţinute după ce au fost numărate aproape toate voturile.
Rata de participare a fost de 43,35 la sută din numărul total de alegători.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu