>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Bursele europene scad după discursul de victorie al lui Trump/ Bursa de la Bucureşti afişeaza scăderi pe toţi indicii

Acţiunile europene au scăzut la debutul şedinţei de tranzacţionare de miercuri, după ce candidatul republican Donald Trump a câştigat alegerile din SUA, aducând incertitudine în pieţe, scrie Reuters.
Bursele europene scad după discursul de victorie al lui Trump/ Bursa de la Bucureşti afişeaza scăderi pe toţi indicii
Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu 1,1%. Sectoarele sensibile creşterii economice, precum auto, financiar şi de petrol au fost printre cele mai afectate.
Pieţele au pariat pe o victorie a lui Hillary Clinton, care a fost văzută ca o opţiune de echilibru pentru pieţe. Este o incertitudine mare care gravitează în jurul alegerii lui Trump, în condiţiile în care pieţele sunt sceptice cu privire la politicile lui, precum cea comrcială. Indicatorii iniţiali au sugerat scăderi de până la 4% la deschidere. Imediat după deschiderea burselor europene, Trump a ţinut discursul victoriei, în care a spus că va căuta să ajungă la un numitor comun cu partenerii, nu la ostilităţi, şi că va lucra împreună cu alte naţiuni.
Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a scăzut cu 0,18%, după ce la debutul şedinţei de tranzacţionare era pe scădere cu peste 2%. Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 1,03%, în timp ce indicele CAC 40 al bursei din Paris a înregistrat un declin de 1,20%.
Bursa de la Bucureşti afişează scăderi pe toţi indicii
Bursa de la Bucureşti afişa la ora 11:20 scăderi pe toţi indicii, în condiţiile în care pieţele financiare externe reacţionează negativ la rezultatul alegerilor din SUA, cea mai mare economie la nivel mondial.
Astfel, BET afişa o scădere de 0,9% la 6.747 de puncte, după ce a deschis în această dimineaţă în minus cu 1,8% faţă de şedinţa precedentă.
BET-TR avea un minus 0,9%, BET-FI, minus 0,3, BETPlus, minus 0,9, sunt doar câţiva din indicia care sunt pe roşu în această dimineaţă.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu