>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Discuţiile despre criza din Ucraina între Germania, Franţa, Rusia şi Ucraina, au fost încheiate


Discuţiile între cele patru părţi privind încheierea conflictului separatist din estul Ucrainei s-au încheiat marţi fără progrese, ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, declarând că "vorbele goale" nu vor fi suficiente pentru a dobândi pacea pe termen lung, relatează Reuters.

Miniştrii de Externe ai Germaniei, Franţei, Ucrainei şi Rusiei s-au întâlnit în capitala Belarusului pentru a discuta metode de implementare a acordului de la Minsk de încetare a focului în regiunea ucraineană Donbas.
Steinmeier a spus că atât Ucraina cât şi Rusia şi-au consolidat poziţiile şi că nu a existat niciun acord politic privind organizarea de alegeri locale în Donbas, aşa cum au cerut Rusia şi separatiştii susţinuţi de Kremlin.
"A fost din nou foarte obositor", a spus Steinmeier. "Vorbele goale nu vor fi suficiente pentru a rezolva acest conflict", a continuat el.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a respins o propunere ucraineană de a permite prezenţa unor observatori OSCE înarmaţi în Donbas.
"Nu au existat progrese astăzi. Acordurile de la Minsk sunt blocate- nu reuşim să cădem de acord asupra seriei de etape", a declarat Lavrov.
Germania şi Franţa au invitat, săptămâna trecută, reprezentanţi ai Ucrainei şi Rusiei la Minsk pentru discuţii ce au rolul de a demara negocieri de pace privind criza din estul Ucrainei.
Steinmeier a spus atunci că speră că miniştrii de Externe din toate cele patru state s-ar putea întâlni marţea care urma, cu câteva săptămâni înainte ca preşedintele-ales al Statelor Unite, Donald Trump, să fie investit în funcţie.
"Chiar dacă nu reuşim să găsim soluţiea cea mare la această criză, discuţii ca acestea sunt pur şi simplu necesare pentru a ne asigura că situaţia nu scapă de sub control", declara Steinmeier la Parlament.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu