>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

DRAMA unui român în Scoţia, care nu poate aduce trupul soţiei în ţară: Mă simt foarte singur într-o ţară străină


Un cetăţean român, care se află în Scoţia din luna aprilie, nu îşi permite să aducă în ţară trupul soţiei sale moarte de cancer, declarând, într-un moment de tristeţe, că se simte foarte singur într-o ţară străină, relatează The Courier.co.uk.

Soţia sa a decedat duminica trecută din cauza cancerului de colon, iar ultima ei dorinţă a fost să fie înmormântată în ţara sa. În acest moment, trupul femeii se află la o morgă din oraşul scoţian Kirkcaldy.
Român în Scoţia, care nu poate aduce trupul soţiei în ţară: Mă simt foarte singur într-o ţară străină
Soţul său susţine că nu ştie cui să se adreseze pentru a repatria trupul femeii, neavând în prezent un loc de muncă.
Prietenii cuplului au cerut un ajutor de orice fel, fie el de ordin practic sau financiar, pentru a face posibilă aducerea corpului femeii în România cât mai repede.
Bărbatul a spus că a primit puţine răspunsuri din partea Consulatului României la Edinburgh, deşi i s-a spus că trupul soţiei lui trebuie să rămână în Scoţia până când el poate achita suma necesară transportării lui cu avionul la Bucureşti. De acolo, ar trebui să ajungă în judeţul Arad, unde s-a născut femeia.
"Mă simt foarte singur într-o ţară străină. Scoţia este o ţară minunată, dar ceea ce s-a întâmplat tocmai mi-a distrus viaţa. Am întrebat-o de multe ori dacă vrea să se întoarcă acasă, dar ea se simţea fericită aici şi atunci când s-a întors la spital doctorii au spus că nu avem de ales pentru că era prea bolnavă. Toată lumea o iubea, dar merită să fie înmormântată în ţara ei. Asta a vrut ea. Îmi spunea înainte să moară chiar să merg mai departe şi să am copii. Mi-a spus: Să nu plângi după mine. Când vei avea o fetiţă, dă-i numele meu", a declarat soţul femeii pentru The Courier.
Femeia a fost diagnosticată cu cancer în anul 2009 iar starea ei de sănătate de ameliorase, dar după câteva luni în Scoţia a început din nou să se simtă din nou rău.
Soţul femeii a trebuit să renunţe la locul de muncă pe care îl avea pentru a avea grijă de ea, după ce doctorii au spus că femeia este prea bolnavă pentru a călători spre România.
Din cauza suprasolicitării şi a stresului, starea de sănătate a bărbatului s-a deteriorat de asemenea, iar acum face dializă la fiecare două zile din cauza unor probleme renale.
O prietenă a cuplului a spus că mama bărbatului şi-a scos casa la vânzare pentru ca acesta să îşi poată aduce soţia acasă.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu