>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Fostul preşedinte, Traian Băsescu: Am îngenuncheat sistemul, dar nu l-am învins. Pe generali nu îi ia niciodată DNA


Fostul preşedinte, Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Suceava, că a îngenuncheat sistemul, dar că nu l-a învins şi consideră că acesta trebuie învins şi pus să lucreze în interesul naţional, adăugand DNA nu îi ia niciodată pe generali, transmite corespondetul MEDIAFAX.

„La finalul mandatului am spus că am îngenuncheat sistemul, dar nu l-am învins şi sistemul trebuie învins şi pus la dispoziţia cetăţeanului”, a spus Traian Băsescu la lansarea candidaţilor PMP Suceava pentru alegerile parlamentare.
Băsescu a spus că doar ca preşedinte al ţării poţi să vezi „osatura” statului la lucru.
El a explicat că „sistem” are fiecare stat, o coloană vertebrală formată din generali de servicii de informaţii, generali din Ministerul Apărării, generali din Ministerul de Interne, profesori universitari, unii procurori, judecători, funcţionari din ministere şi agenţii care sunt veşnic pe posturile lor, posturi cheie.
„Aceste funcţii permanente, bugetare, neafectate de alegeri sunt funcţii care constituie coloana vertebrală a unui stat.(...) Politicienii nu fac parte din sistem pentru că ei se schimbă la patru ani, pe ei îi mai ia DNA, nu prezintă interes pentru sistem. Pe generali, o să vedeţi, nu-i ia DNA niciodată”, a spus Băsescu.

El a arătat că marea problemă este ce fel de sistem are o ţară, un sistem devotat interesului naţional şi progresului ţării sau are un sistem care este devotat sieşi cu prioritate.
„O să vă spun ca om care ştie statul ăsta bine, că sistemul din România lucrează în interes naţional când i se cere, când i se dau repere precise. Drama este dacă nu-i dai obiective. Când nu-i dai obiective lucrează pentru el, sistemul”, a spus fostul preşedinte.
El consideră că oamenii poltici trebuie să dea „sistemului” obiective „clare, precise şi tangibile”. Altfel, dacă nu au obiective, cei din sistem se fac doctori.
„E plin sistemul bugetar de doctori. Aşa se înnobilează ei, făcându-se doctori, sau îi folosesc pe oamenii politici şi te trezeşti că apare o iniţiativă legislativă cum primesc ei pensii speciale. Nu toată lumea primeşte pensii speciale, dar sistemul îşi promovează interesele prin oameni politici vremelnici, iar ei rămân cu avantajele pentru totdeauna”, a mai spus Traian Băsescu.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu